Volledig scherm
Prins Niels de Eerste heeft Arjan Holtmaat uitverkoren om hem als adjudant terzijde te staan tijdens het carnavalsfeest van de Sökkestoppers in Heino. © Maeike Blauw Fotografie

Niels Lipman regeert Heino als Prins der Sökkestoppers

Het moest er een keer van komen. Niels Lipman werd afgelopen jaren al veelvuldig genoemd. En vanavond stond hij er eindelijk en werd hij tijdens de prinswisseling aan het carnavaleske publiek gepresenteerd. Prins Niels de Eerste heeft Arjan Holtmaat gekozen als zijn adjudant.

Prins Niels I is 34 jaar en werkvoorbereider bij Strukton. Als beschermheer van de Bredenhorst is hij de eerste Prins uit Lierderholthuis. Zowel Niels als Arjan zijn ervaren carnavalisten. Het duo zit al jaren in de Raad van Elf, rodeocommissie en het dagelijks bestuur van de vereniging. Prins Niels heeft daarnaast ook nog eens jarenlange ervaring met het bouwen van de carnavalswagens van de Grûspollen.

Spreuk

Prins Niels I zal tijdens dit carnavalsjaar regeren over het Stoppersgat met als spreuk: ‘Carnaval vier je alleen in eigen huis. Meng je daarom met Prins Niels en Adju Arjan in het feestgedruis!”

Beide heren krijgen steun van Prins Milan (Bekkink), Adjudant Nils en President Hidde. Het trio werd in de vroege avond onthuld in residentie Ne9eN en gekozen tot de aanvoerders van de Gaägies, de jeugdtak van de Sökkestoppers.

Afscheid

Voorafgaand aan de bekendmaking van de nieuwe prins nam het publiek afscheid van Prins Emiel en Adjudant Martijn. De heren werden op ludieke wijze afgevoerd, evenals eerder die avond Jeugdprinses Demi, Adjudant Isa en President Iza. 

Salland

poll

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

  • Ja, Dadema mag van mij burgemeester van Deventer worden! (35%)
  • Nee, Dadema moet burgemeester van Raalte blijven! (65%)
2213 stemmen