Op deze weilanden langs de N35 wil Han Oortwijn een zonnepark van 6,2 hectare laten ontwikkelen. Als het aan buurman Henk van der Wal ligt, wordt alleen het stuk weiland vlakbij het kruispunt (op deze foto op de voorgrond) gebruikt.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze weilanden langs de N35 wil Han Oortwijn een zonnepark van 6,2 hectare laten ontwikkelen. Als het aan buurman Henk van der Wal ligt, wordt alleen het stuk weiland vlakbij het kruispunt (op deze foto op de voorgrond) gebruikt. © Ronald Hissink

Nieuw plan zonnepark in Heino kleiner, maar nog altijd te groot volgens buren: ‘Dit is een oorspronkelijk landschap’

Han Oortwijn is samen met het bedrijf Trio Investments bezig met nieuwe plannen voor zonnepark Telgenbos, aan de rand van Heino. Het vorige plan, 7,5 hectare zonneveld, haalde de eindstreep niet. Het nieuwe plan is kleiner: 6,2 hectare. Nog altijd veel te groot, is de eerste reactie van de bewoners van het naastgelegen landgoed De Vlaminckhorst.

 1. Zes marathons in twaalf weken: Raaltenaar Hans Groen zet zijn woonplaats letterlijk op de kaart
  PREMIUM

  Zes marathons in twaalf weken: Raaltenaar Hans Groen zet zijn woonplaats letterlijk op de kaart

  Zes marathons lopen in twaalf weken. Mensen die dat doen, worden al snel voor gek versleten. Maar Raaltenaar Hans Groen (57) draait er zijn hand niet voor om. Nu is de hardloopfanaat bezig om met zijn hobby Raalte op de kaart te zetten. Letterlijk, want met de zes marathonroutes die hij loopt, spelt hij de naam van zijn woonplaats op de kaart. De marathons rond Raalte loopt Groen niet alleen voor de lol, hij verzamelt ook geld voor gezinnen met een kleine portemonnee.
 2. Monumentale molen De Vlijt pronkt weer in het Sallandse landschap: ‘Oude elementen zijn er om bewaard te blijven’
  PREMIUM

  Monumenta­le molen De Vlijt pronkt weer in het Sallandse landschap: ‘Oude elementen zijn er om bewaard te blijven’

  De monumentale molen De Vlijt van Marle pronkt na een grondige restauratie weer trots in het Sallandse landschap naast de IJssel. Kees van Bunningen ‘kreeg de molen er vijf jaar geleden bij’ toen hij het huis naast de molen kocht. Hij ontfermde zich over de molen nadat hij grootschalige houtrot en houtwormen ontdekte. ,,Je moet niet alleen vernieuwen maar ook de oude elementen bewaren.’’
 1. Donald Trump neemt afscheid als president
  Play

  Donald Trump neemt afscheid als president

 2. Klein dorp behoudt kerk door slim en rijk kerklid
  Play

  Klein dorp behoudt kerk door slim en rijk kerklid

Salland