Volledig scherm
Het grote spandoek met celliste Floor Kuttschruiter hangt keurig op zijn plek dankzij Tonnie Klein Douwel, Herman Reimert, Jurgen Hoogenboom, Gerard Schrijver en Diny Reimert. Floor is lid van het nieuwe Yooooo Orkest in Raalte en hoopt dat veel andere kinderen zich ook aansluiten. Volwassenen zijn overigens ook welkom. © Gerard Vrakking

Nieuw Yooooo Orkest in Raalte uitkomst voor celliste Floor (11)

Stel je voor: je oefent thuis dagelijks op je cello of gitaar en je wilt daarnaast met anderen samenspelen in een orkest. In Raalte had je dan voor kort een probleem. Met het nieuwe Yooooo Orkest bieden initiatiefnemers Diny Reimert en Gerard Schrijver dé oplossing:  ,,We richten ons in eerste instantie met name op de jeugd, maar ook volwassenen kunnen meedoen.”

Of je nou keyboard, gitaar, drums, een blaas- of snaarinstrument bespeelt, bij het Yooooo Orkest ben je welkom.  Het motto luidt niet voor niets: Yoooooh.....doe je met ons mee?  Ter promotie van het nieuwe orkest zijn gistermiddag drie levensgrote spandoeken bevestigd aan bouwhekken bij de nieuwe parkeerplaats van Sportpark Tijenraan aan de Zwolsestraat. 

Op het rechter spandoek staat -  of beter gezegd zit - Floor Kuttschruiter centraal.  De elfjarige celliste is een van de kinderen die de stap al zette om Yooooo-lid te worden. Zij heeft daar geen moment spijt van. ,,Het was eerst de bedoeling dat het een kinderorkest zou worden, maar er zijn ook wat volwassenen bijgekomen. Dat vind ik niet erg. We hebben het samen gezellig en onze dirigent legt alles duidelijk uit. Ik vind het ook leuk dat we gaan optreden.”

Gastlessen

Floor koos twee jaar geleden tijdens een serie gastlessen van Muziek Netwerk Salland op haar basisschool De Korenbloem voor de cello. Daarna duurde het een tijdje voordat ze besloot met dit instrument verder te gaan. Dit resulteerde in privélessen. ,,Ik probeer elke dag thuis te oefenen in de woonkamer. Mijn ouders vinden dat niet erg, alleen mijn zus vraagt wel eens of het niet op een ander moment kan.”

Het Yooooo Orkest is volgens Diny Reimert een logische aanvulling op het lesaanbod vanuit Muziek Netwerk Salland.  ,,Kinderen zijn vaak enthousiast als ze deze lessen hebben gevolgd en met veel verschillende instrumenten hebben kennisgemaakt. Zeker de kinderen die kiezen voor een snaar- of strijkinstrument konden daarna geen lid worden van een orkest. Vandaar dat wij hebben besloten een orkest op te richten waarin alle instrumenten welkom zijn.”

Gezamenlijke repetitie

Om lid te worden van Yooooo hoef je niet zelf een instrument te hebben of het notenschrift te beheersen. Drie keer per maand krijgen de leden les in Muziekcentrum De Klanken aan de  Zwolsestraat en één keer per maand is er een gezamenlijke repetitie. Hieraan kunnen ook leden van andere muziekverenigingen meedoen net als kinderen en volwassenen die elders al lessen volgen. Mail naar yo.orkest@gmail.com voor meer informatie.

Salland