Herxen vanaf boven. Linksboven de percelen langs de rij met bomen waar de kwestie om draait. (Archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Herxen vanaf boven. Linksboven de percelen langs de rij met bomen waar de kwestie om draait. (Archieffoto) © Ronald Hissink

Nieuwe woning in Herxen moet in lintbebouwing passen: ‘3 meter naar achter is mooi compromis’

Een nieuw te bouwen woning op het perceel Herxen 73a mag maximaal 3 meter naar achter gebouwd worden. De gemeenteraad vindt unaniem, net als het college, dat daarmee een goed compromis is bereikt. Dat besloot de raad van Olst-Wijhe vanavond.

1 reactie

 • J. Albers

  1 jaar geleden
  Eigen grond, zelf betalen, allen komt de gemeente halen en willen veel te veel bepalen. Laat die mensen lekker hun gang gaan en bemoei je er niet mee. Nederland is verworden tot een truttige bemoeizuchtige overheidsmachine die alle lol en vrijheid bij de mensen weghaalt. Als je maar betaald…..
 1. Gert & Bert willen (op gepaste afstand) goede buren zijn in Herxen, maar gemeenteregels zitten hen dwars
  PREMIUM

  Gert & Bert willen (op gepaste afstand) goede buren zijn in Herxen, maar gemeentere­gels zitten hen dwars

  Gert Roddenhof uit Herxen wil op een vrij perceel vlakbij zijn huis een nieuwe woning bouwen. Volgens het bestemmingsplan móet de woning in ‘een lint’ met de andere huizen in het buurtschap gebouwd worden. Maar dat betekent dat het nieuwe huis pal naast het kamerraam van buurman Bert Schutte wordt gebouwd. De buurmannen willen de woning graag een paar meter opzij plaatsen, maar stuiten op de gemeentelijke regels.