Volledig scherm
PREMIUM
VV Heino heeft als eerste amateurvoetbalclub in Nederland een VAR-Airbag. Het is een idee van de voetbalclub, in samenwerking met stoffeerder Nico Neplenbroek. De videopaal van staat midden in het looppad naar de kantine, waardoor mensen die even niet opletten met een blauw oog verder lopen. © Liselotte Kolthof

Nooit meer een blauw oog of een scheve bril door de ‘VAR-airbag’ bij VV Heino

Bij VV Heino wil niemand een minuut van de wedstrijd missen, maar omdat we tegenwoordig verstopt zitten in onze smartphones of met onze gedachten ergens anders zijn, gaat er wel eens iets mis. Je let tijdens het lopen even niet op en dan: een videopaal in je gezicht. Midden op het wandelpad van de voetbalclub. Vele blauwe ogen, scheve brillen en bloedneuzen later is daar het geniale idee van de club uit Heino: een 'VAR-airbag’. 

Het liep de spuigaten uit. De videopaal waarmee wedstrijden en trainingen van VV Heino opgenomen worden staat midden in het looppad. Als je even niet oplet, zit je met je snufferd tegen het staal aan. Daar moest een oplossing  voor komen. De voetbalclub schakelde Nico Neplenbroek in, stoffeerder in Heino, en ging aan de slag. ,,Dat ding staat er al een jaar, maar ongemerkt loop je er zo tegenop. We lachen er nu om, maar ik ken inmiddels veel mensen met kapotte brillen en gehavende neuzen. Toen de club naar mij toe kwam, ‘is het balletje gaan rollen’, om in voetbaltermen te blijven.”

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Kerstbomen kopen in november worden langzaam steeds gewoner, maar dit en komend weekend zijn toch nog steeds de momenten waarop de verkoop piekt. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

Salland