VV Heino heeft als eerste amateurvoetbalclub in Nederland een VAR-Airbag. Het is een idee van de voetbalclub, in samenwerking met stoffeerder Nico Neplenbroek. De videopaal van staat midden in het looppad naar de kantine, waardoor mensen die even niet opletten met een blauw oog verder lopen.
Volledig scherm
PREMIUM
VV Heino heeft als eerste amateurvoetbalclub in Nederland een VAR-Airbag. Het is een idee van de voetbalclub, in samenwerking met stoffeerder Nico Neplenbroek. De videopaal van staat midden in het looppad naar de kantine, waardoor mensen die even niet opletten met een blauw oog verder lopen. © Liselotte Kolthof

Nooit meer een blauw oog of een scheve bril door de ‘VAR-airbag’ bij VV Heino

Bij VV Heino wil niemand een minuut van de wedstrijd missen, maar omdat we tegenwoordig verstopt zitten in onze smartphones of met onze gedachten ergens anders zijn, gaat er wel eens iets mis. Je let tijdens het lopen even niet op en dan: een videopaal in je gezicht. Midden op het wandelpad van de voetbalclub. Vele blauwe ogen, scheve brillen en bloedneuzen later is daar het geniale idee van de club uit Heino: een 'VAR-airbag’. 

 1. Theo moet elke week zelf de kerkklok in Boskamp op de juiste tijd zetten: door het weer heeft de klok kuren
  PREMIUM
  VIDEO

  Theo moet elke week zelf de kerkklok in Boskamp op de juiste tijd zetten: door het weer heeft de klok kuren

  Ga er in Boskamp niet zomaar vanuit dat de tijd op de Sint-Willibrordkerk in het dorp klopt. De kerkklokinstallatie van 150 jaar oud vertoont namelijk kuren, waardoor de klok soms wel een kwartier afwijkt van de werkelijke tijd. Gelukkig voor Boskamp is daar Theo Ganzeboom. Hij zorgt er twee keer per week voor dat het dorp bij de tijd is. Binnenkort zit zijn werk erop, als het stokoude systeem wordt vervangen door een elektrische installatie.
 2. Wijhenaren Dick en Bert klussen in Letland al 25 jaar voor kinderen: ‘We appen en mailen nog steeds met Kokkie’
  PREMIUM

  Wijhenaren Dick en Bert klussen in Letland al 25 jaar voor kinderen: ‘We appen en mailen nog steeds met Kokkie’

  Dick Mulder (69) en zijn zwager Bert van der Streek (56) uit Wijhe vieren een bijzonder jubileum. Ze zetten zich al 25 jaar belangeloos in voor scholen en kindertehuizen in Letland. Ze tuften sinds 1995 twaalf keer op en neer naar de voormalige Sovjetrepubliek om daar te klussen voor kinderen. Dick aan het stuur van de bus, gevuld met zo'n 25 jongeren en 10 begeleiders, onder wie Bert.

Salland