Volledig scherm
PREMIUM
Henk Harleman, die op de foto schaatsen slijpt, is enorm blij met de opbrengst van de inzamelingsactie. © Gerard Vrakking

Olst geeft gul voor ijsclub na brutale diefstal

,,Het is geweldig, wat vind ik dit mooi!” Henk Harleman, voorzitter van de IJsclub Olst, is er enigszins beduusd van. De actie voor de door diefstal gedupeerde Olster club leverde 1.550 euro op. ,,Wij zijn iedereen die gegeven heeft, de marktbezoekers en de marktkooplui, hartstikke dankbaar.”

Vrijdagmiddag een uur of drie in Olst. Bij de, speciaal voor deze gelegenheid neergezette tent van de IJsclub Olst, heerst een opgewekte stemming. Een melkbus, bedoeld voor inzameling van de marktmunten, is zo goed als vol. Jan Overmars van de IJsclub is enthousiast. ,,Kijk, ze komen de muntjes zakken vol inleveren.”

  1. Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenksteen, mede dankzij een anonieme gulle gever
    PREMIUM

    Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenk­steen, mede dankzij een anonieme gulle gever

    Heinoër Flip Jonkman is een gelukkig mens. Er komt aan de Zwolseweg een door hem zo vurig gewenste herdenkingssteen voor vijf Canadese soldaten. Vier van hen kwamen om bij een aanslag tijdens de bevrijding aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Eén overleefde die ternauwernood. Op 12 april, exact 75 jaar na die dag, wordt de steen geplaatst aan de Zwolseweg. Mede dankzij een anonieme gulle gever die de 73-jarige Jonkman te hulp schoot.

Salland