De gele kleur van bespoten weilanden is steeds minder te zien. Olst-Wijhe verbiedt het omstreden glyfosaat op landbouwgrond van de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
De gele kleur van bespoten weilanden is steeds minder te zien. Olst-Wijhe verbiedt het omstreden glyfosaat op landbouwgrond van de gemeente. © DCI media

Olst-Wijhe verbiedt giftig glyfosaat op eigen weilanden, ‘Gif is per definitie niet goed’

Olst-Wijhe verbiedt vanaf nu officieel het gebruik van het giftige bestrijdingsmiddel glyfosaat op de eigen weilanden die ze verpacht. ,,Er is steeds meer bewijs dat het aantoonbaar slecht is voor de gezondheid’’, zegt wethouder Marcel Blind.

 1. Breekt kritiek Den Daas schelp gemeente Raalte open? Adviseur: ‘Voorzie raad ruimhartig van informatie’
  PREMIUM

  Breekt kritiek Den Daas schelp gemeente Raalte open? Adviseur: ‘Voorzie raad ruimhartig van informatie’

  Hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga adviseert Raalte om de gemeenteraad ‘op de meest ruimhartige wijze van informatie te voorzien’. Aanleiding voor dit advies is de kritiek van raadslid Egbert den Daas, die vindt dat hij álle informatie die hij wil moet ontvangen. Gaat er nu iets concreet veranderen? Een klassieke polderoplossing moet uitkomst bieden: een protocol.
 2. Omwonenden zonnepark Heino voelen zich niet serieus genomen: ‘Er wordt gegoocheld met cijfers’
  PREMIUM

  Omwonenden zonnepark Heino voelen zich niet serieus genomen: ‘Er wordt gegoocheld met cijfers’

  Met een digitale informatieavond heeft ontwikkelaar Trio Investment donderdagavond alle geïnteresseerden bijgepraat over de plannen voor zonnepark Telgenbos aan de rand van Heino, maar de buren blijven sceptisch. ,,Trio Investment doet net alsof ze een compleet nieuw plan presenteren, maar het is bijna een kopie van het afgeschoten plan van Solarfields’’, zegt buurman Henk van der Wal.
 1. Video van de Dag | Ben je jouw bureaubaantje zat? Word kamelenmelker! video

  Video van de Dag | Ben je jouw bureaubaan­tje zat? Word kamelenmel­ker!

  22 januari
 2. Samenvatting | Willem II - PEC Zwolle
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Willem II - PEC Zwolle

  22 januari

Salland