Varkenskoning Straathof vertrekt uit Mariënheem
Volledig scherm
PREMIUM
Varkenskoning Straathof vertrekt uit Mariënheem © Foto Freddy Schinkel

Omstreden varkenskoning zet stallen in verkoop. Is de megastal van Mariënheem van de baan?

Er zou een varkensbedrijf komen met bijna 12.000 dieren, tot woede van de omwonenden. De omstreden varkensboer Adriaan Straathof (64) lag na een hoop juridisch wapengekletter immers geen strobreed meer in de weg. Maar nu staat de boerderij aan de Nijverdalseweg bij Mariënheem opeens te koop. Mariënheem opgelucht? ,,Ik ben momenteel hartstikke blij’’, reageert bezwaarmaker van het eerste uur Gerard Pleizier. 

 1. ‘Verpaupering ligt op de loer’, dus CDA Raalte wil snelle oplossing voor sluiting van Sallandse kerken
  PREMIUM

  ‘Verpaupe­ring ligt op de loer’, dus CDA Raalte wil snelle oplossing voor sluiting van Sallandse kerken

  Dat er ooit kerkgebouwen in Salland zouden sluiten, is geen verrassing voor raadslid Elroy Elshof van het CDA Raalte. Maar dat dit nu al in een rap tempo gaat gebeuren, daar schrikt hij wel van. De komende jaren sluit de Parochie Heilig Kruis zeven kerken in de gemeente Raalte en in Haarle. Het CDA wil dat de gemeente een voortrekkersrol op zich neemt over de toekomst van de gebouwen.
 2. Carl durft dankzij ‘maatjeswerk’ ook zelf met de billen bloot: ‘Ik bracht een muzikale ode aan een overleden vriend’
  PREMIUM

  Carl durft dankzij ‘maatjes­werk’ ook zelf met de billen bloot: ‘Ik bracht een muzikale ode aan een overleden vriend’

  Raaltenaar Carl Bickes (64) zet zich met hart en ziel in als vrijwilliger bij Vriendendiensten Deventer. Hij werkt in de Raalter vestiging met psychisch kwetsbare mensen. De geboren Deventenaar doet eindelijk wat hij eigenlijk altijd al wilde. Hij verruilde de wat kille ict-wereld voor het warme vrijwilligerswerk en haalt daar veel voldoening uit. En Bickes leerde om zich kwetsbaar op te stellen.

Salland