Volledig scherm
PREMIUM
Varkenskoning Straathof vertrekt uit Mariënheem © Foto Freddy Schinkel

Omstreden varkenskoning zet stallen in verkoop. Is de megastal van Mariënheem van de baan?

Er zou een varkensbedrijf komen met bijna 12.000 dieren, tot woede van de omwonenden. De omstreden varkensboer Adriaan Straathof (64) lag na een hoop juridisch wapengekletter immers geen strobreed meer in de weg. Maar nu staat de boerderij aan de Nijverdalseweg bij Mariënheem opeens te koop. Mariënheem opgelucht? ,,Ik ben momenteel hartstikke blij’’, reageert bezwaarmaker van het eerste uur Gerard Pleizier. 

Het bedrijf van Straathof ligt op een steenworp afstand van Mariënheem, pal aan de drukke N35. Er tussenin liggen wat akkers en een sportveld. Het bedrijf heeft een mooie maar ietwat gedateerde woonboerderij en een flink maar leegstaand stallencomplex. 

  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

Salland