Een troosteloze aanblik aan de Koekoeksweg in Olst. Twee dagen lang lag het oorlogsmonument in de berm op zijn kant in het gras. Inmiddels is het stenen eerbetoon door de gemeente weer hersteld.
Volledig scherm
Een troosteloze aanblik aan de Koekoeksweg in Olst. Twee dagen lang lag het oorlogsmonument in de berm op zijn kant in het gras. Inmiddels is het stenen eerbetoon door de gemeente weer hersteld. © GinoPress B.V.

Omvergetrokken oorlogsmonument in Olst weer overeind, gemeente doet geen aangifte

Het oorlogsmonument in Olst dat afgelopen weekend naar de grond werd getrokken staat weer overeind. Medewerkers van de gemeente Olst-Wijhe hebben het monument maandagochtend weer rechtop getrokken.

  1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

    ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’