Een troosteloze aanblik aan de Koekoeksweg in Olst. Twee dagen lang lag het oorlogsmonument in de berm op zijn kant in het gras. Inmiddels is het stenen eerbetoon door de gemeente weer hersteld.
Volledig scherm
Een troosteloze aanblik aan de Koekoeksweg in Olst. Twee dagen lang lag het oorlogsmonument in de berm op zijn kant in het gras. Inmiddels is het stenen eerbetoon door de gemeente weer hersteld. © GinoPress B.V.

Omvergetrokken oorlogsmonument in Olst weer overeind, gemeente doet geen aangifte

Het oorlogsmonument in Olst dat afgelopen weekend naar de grond werd getrokken staat weer overeind. Medewerkers van de gemeente Olst-Wijhe hebben het monument maandagochtend weer rechtop getrokken.

 1. Aardgasvrij wonen nog ver weg, maar Olst-Wijhe maakt er werk van: ‘Biogas via koeienmest kan de toekomst zijn’
  PREMIUM

  Aardgas­vrij wonen nog ver weg, maar Olst-Wij­he maakt er werk van: ‘Biogas via koeienmest kan de toekomst zijn’

  Alle huizen van het aardgas af, in 2050 moet dat realiteit zijn. Ondanks dat het nog maar een stip aan een verre horizon is, moeten gemeenten dit jaar van het Rijk inventariseren waar mogelijkheden liggen om dit doel te bereiken. En dus gaat wethouder Marcel Blind van Olst-Wijhe met dit huiswerk aan de slag. ,,Maar ik wil niet de indruk wekken dat het snel moet. We gaan de eerste voorzichtige stappen zetten’’, zegt de duurzaamheidswethouder.
 1. Ronald schrijft gedichten voor zijn overleden dochter: 'Ik wilde iets aan haar geven'
  Play

  Ronald schrijft gedichten voor zijn overleden dochter: 'Ik wilde iets aan haar geven'

 2. Platgedrukte agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'
  Play

  Platgedruk­te agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'

Salland