Volledig scherm
De Lepelaar ging vorig jaar februari dicht en is inmiddels verkocht. © Gerard Vrakking

Onderzoek naar kansen voor nieuw buurthuis op Eikelhof

Er komt een onderzoek of een nieuw buurthuis voor buurtschap Eikelhof in de gemeente Olst-Wijhe financieel haalbaar is. Het nieuwe buurthuis moet zichzelf zonder gemeentelijke subsidie kunnen bedruipen.

De nieuwe eigenaar van horecapand de Lepelaar, Plaatselijk Belang Eikelhof en de gemeente gaan samen kijken of er aan de Boxbergerweg een nieuw buurthuis gebouwd kan worden of een ruimte in het huidige pand kan komen voor bijeenkomsten.

Geliefd

De Lepelaar, gelegen in het buitengebied tussen Olst, Wesepe en Diepenveen, was een geliefde pleisterplaats voor wandelaars en fietsers. In februari 2018 sloten de uitbaters de horecagelegenheid en kocht investeerder Henri Kamphuis het terrein. De planning is om er drie huizen te bouwen en te kijken of er iets van de horeca overeind kan blijven of wellicht  een nieuw buurthuis gebouwd kan worden.

De provincie heeft geld beschikbaar gesteld voor dat onderzoek, maar voor het eventuele buurthuis zelf is er geen subsidie. Met de Overijsselse Vereniging voor Krachtige Kernen wordt gekeken hoe bijvoorbeeld met een mix van vrijwilligers van het Plaatselijk Belang en een commerciële exploitant de zaak weer open kan voor de ongeveer driehonderd inwoners van de buurtschap. 

Salland