Volledig scherm
Misschien gaan bedragen uit gemeentelijke regelingen voor minima in Raalte minder snel omlaag dan B en W van plan waren. © ANP XTRA

Onderzoek naar stapsgewijs verlagen van bedragen voor minima in Raalte

Voor inwoners met een krappe beurs in Raalte gaan bedragen uit gemeentelijke minima-regelingen mogelijk minder snel omlaag. Wethouder Gerria Toeter beloofde de raad maandagavond in de raadpleinsessie te onderzoeken of de financiële steun in kleinere stappen naar beneden kan. De PvdA'er Arie van der Wilt had voor het stapsgewijs verminderen een pleidooi gehouden.

Wethouder Toeter wil het beschikbare bedrag voor minima over meer inwoners verdelen. Daarom gaan bedragen waarvoor mensen met weinig geld in aanmerking kunnen komen, omlaag. Zo wil de wethouder het bedrag uit de regeling 'Meedoen' per persoon verminderen van 499 euro naar 250 euro.

Bijstandsnorm

De praktijk heeft volgens Toeter geleerd dat minima tot dusver weinig de hogere bedragen in regelingen hebben gebruikt. In haar nieuwe plan kunnen ook gezinnen met een inkomen van 120 procent van de bijstandsnorm aanspraak maken op geld uit regelingen. Nu geldt dat nog voor minima met een inkomen van 110 procent van de bijstandsnorm.

Salland