Een veehouder besproeit zijn grasland. In delen van Salland en Twente is dit vanaf nu verboden.
Volledig scherm
Een veehouder besproeit zijn grasland. In delen van Salland en Twente is dit vanaf nu verboden. © Rob Engelaar

Onherstelbare natuurschade dreigt in Salland en Twente: waterschap grijpt in met verbod

met videoIn delen van Salland en Twente dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de huidige droogte. Daarom hebben de waterschappen in het gebied een sproeiverbod ingesteld. In de provincie Flevoland is dit nog niet het geval. In Hattem geldt vanaf morgen een onttrekkingsverbod. 

17 reacties

 • J. Kast

  2 maanden geleden
  Ik zie in de reacties wel heel veel mensen die verstand van waterhuishouding hebben. Goed als je reageert, maar doe dat met respect naar de mensen die er verstand van hebben. En daarmee zeg ik ook dat betweters zich zouden moeten schamen dat zij, niet gehinderd door enige kennis, wel even weten hoe het moet.
 • Jennie Scheppink

  2 maanden geleden
  De gene die zegt dat het dan te nat word dat de boeren niet meer het land kunnen bewerken , wie heeft er dan gezegd dat je met 50 ton op 2 of4 assen over het veld moet kunnen rijden . Dus verdrogen of lichtere machines het is maar waar je voor kiest , beregenen is ook deur !
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Probleem is dat de boer dan niet in maart met z'n trekker het land op kan: te nat
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Zet de stuwen wat hoger. Houd je net zo veel water vast als je nodig hebt. Afgelopen Juni liep er nog steeds water over de stuwen op de Overijsselse Vecht.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Eijsink maakt het juiste punt. Dat beetje tuin levert de oplossing niet. Ons land bestaat voor 66% uit agrarische grond, dus daar zit voor de meeste ruimtelijke problemen de oplossing.
 1. Hoofdbrekens in Raalter raad over nieuwbouwwijk, maar het plan voor 170 woningen lijkt het te halen
  PREMIUM

  Hoofdbre­kens in Raalter raad over nieuwbouw­wijk, maar het plan voor 170 woningen lijkt het te halen

  Komen de meer dan 170 woningen op Franciscushof-Zuid in Raalte er nu wel of niet? Voor de derde keer werd het plan door de gemeenteraad besproken en hoewel raadsleden positiever zijn dan eerder dit jaar, is het nog geen gelopen koers. Het magere aantal huurwoningen, vrees voor geluidsoverlast, twijfels over de verkeersafwikkeling en een verliesgevend woningbouwproject zorgen voor hoofdbrekens op het gemeentehuis.
 2. Pijnlijke middag voor HHC, CSV Apeldoorn en DVS’33 knokken zich naar drie punten en SV Urk verliest wéér
  Liveblog

  Pijnlijke middag voor HHC, CSV Apeldoorn en DVS’33 knokken zich naar drie punten en SV Urk verliest wéér

  Zowel HHC Hardenberg als SV Urk stond na drie wedstrijden op negen punten. Waar HHC de goede start een passend vervolg gaf, raakte SV Urk de kluts kwijt. Ook tegen Staphorst kreeg Gert-Jan Karsten de boel niet op de rails. HHC Hardenberg heeft eveneens een teleurstellende middag achter de rug. Dat geldt niet voor CSV Apeldoorn en DVS’33. De ploeg uit Ermelo boog een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. Dat en nog veel meer kwam deze zaterdag voorbij in het liveblog.