Theo Boerkamp en zijn vrouw Wilhelmien voor de boerderij aan de Steunenbergweg, die in de Tweede Wereldoorlog ontruimd moest worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Boerkamp en zijn vrouw Wilhelmien voor de boerderij aan de Steunenbergweg, die in de Tweede Wereldoorlog ontruimd moest worden. © FOTO HISSINK

Oorlogsgeschiedenis komt in buitengebied Olst weer tot leven door ijverige boer Theo (87)

Het oorlogsverhaal van een betonnen plaat en een landweggetje in het buitengebied van Olst komt weer tot leven dankzij boer Theo Boerkamp (87). Hij zette twee bordjes met een tekst langs de weg in buurtschap Middel om passanten te wijzen op de sporen die de bezetters achterlieten. Zijn actie leidt misschien tot een officieel informatiebord. ,,Dat zou heel mooi zijn.”

De Rozenvoorderdijk is een smal weggetje door een klein bos waar alleen bomen staan. Midden op die weg staat sinds twee weken een paal in de grond met daarop een A4'tje met een handgeschreven tekst.

  1. Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis
    PREMIUM

    Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis

    Een Cadillac Sedan De Ville van 6 meter lang uit 1958, een akoestische gitaar en Erwin Nyhoff. Dat is kort gezegd het rondreizende muzikale minicircus dat Corona Cadillac Concerts heet. De 47-jarige zanger/gitarist uit Heeten heeft zoals bijna alle muzikanten vanwege corona een leeggeveegde agenda. ,,Als de mensen niet naar Erwin Nyhoff kunnen komen, moet Erwin Nyhoff maar naar de mensen toe’’, zegt de oud-voorman van rockband Prodigal Sons.

Salland