Theo Boerkamp en zijn vrouw Wilhelmien voor de boerderij aan de Steunenbergweg, die in de Tweede Wereldoorlog ontruimd moest worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Boerkamp en zijn vrouw Wilhelmien voor de boerderij aan de Steunenbergweg, die in de Tweede Wereldoorlog ontruimd moest worden. © FOTO HISSINK

Oorlogsgeschiedenis komt in buitengebied Olst weer tot leven door ijverige boer Theo (87)

Het oorlogsverhaal van een betonnen plaat en een landweggetje in het buitengebied van Olst komt weer tot leven dankzij boer Theo Boerkamp (87). Hij zette twee bordjes met een tekst langs de weg in buurtschap Middel om passanten te wijzen op de sporen die de bezetters achterlieten. Zijn actie leidt misschien tot een officieel informatiebord. ,,Dat zou heel mooi zijn.”

  1. Raaltenaar Rick Groen debuteert stralend als racecoureur in zonneauto: ‘Volgend jaar naar het WK, ik kan niet wachten’

    Raaltenaar Rick Groen debuteert stralend als racecou­reur in zonneauto: ‘Volgend jaar naar het WK, ik kan niet wachten’

    Hij tikte op een gegeven moment in een bocht van het circuit de 110 kilometer aan. Raaltenaar Rick Groen (21) maakte afgelopen weekeinde een fraai debuut in de 24-uursrace European Solar Challenge (ESC), het officieuze EK voor zonneauto's. De vierdejaars student elektrotechniek zit in een nieuw universiteitsteam van Solar Team Twente. Rick gaat volgend jaar naar het WK in Australië.
  2. Drankrijder, boeteregen en ingetrokken rijbewijzen bij politiecontroles rond Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Kampen

    Drankrij­der, boeteregen en ingetrok­ken rijbewij­zen bij politiecon­tro­les rond Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Kampen

    Tientallen bestuurders zijn gisteravond op de bon geslingerd bij politiecontroles rond Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Kampen. Acht bestuurders konden direct hun rijbewijs inleveren vanwege de snelheid waarmee ze reden, onder andere op de A1, de A50 bij Apeldoorn en de A28 bij Zwolle. Op de N35 tussen Zwolle en Heino plukte de politie een ‘drankrijder’ van de weg.

Salland