De initiatiefnemers van het wandelplatform DwarsdoorSalland. Harrie Kiekebosch (links), Lisa Ruiter en Sander Booijink.
Volledig scherm
De initiatiefnemers van het wandelplatform DwarsdoorSalland. Harrie Kiekebosch (links), Lisa Ruiter en Sander Booijink. © Wandelplatform DwarsdoorSalland

Op platform DwarsdoorSalland zijn straks alle wandelroutes in Salland te vinden

DwarsdoorSalland is een nieuw wandelplatform. Op de site zijn nu de eerste acht wandelingen gepubliceerd. Maar er volgen er nog veel meer, melden de initiatiefnemers Lisa Ruiter, Sander Booijink en Harrie Kiekebosch. Het drietal is met het wandelplatform gestart, omdat er niet één plek is waar alle wandelroutes in Salland te vinden zijn.

 1. Hoe ziet de toekomst van Vakantiepark Old Heino eruit na vertrek arbeidsmigranten? ‘Plek voor jongeren uit Heino’
  PREMIUM

  Hoe ziet de toekomst van Vakantie­park Old Heino eruit na vertrek arbeidsmi­gran­ten? ‘Plek voor jongeren uit Heino’

  Wat gaat er met Vakantiepark Old Heino gebeuren als alle arbeidsmigranten van het park zijn? Een onderzoek moet uitwijzen of het überhaupt nog een vakantiepark kan blijven. Het parkbestuur ziet dat somber in en kijkt al naar alternatieven. Omwonenden zijn op hun beurt nieuwsgierig naar de toekomst. „Een optie voor woningzoekende jongeren uit Heino.”
 2. Hoe lossen we de wooncrisis op? Dit zeggen de experts. ‘De markt is een piramidespel geworden’
  PREMIUM
  De Huisbazen
  8

  Hoe lossen we de wooncrisis op? Dit zeggen de experts. ‘De markt is een piramide­spel geworden’

  Wonen is geen vanzelfsprekendheid meer in Nederland. Alleen als je veel geld te besteden hebt maak je nog kans binnen een redelijke termijn geschikte woonruimte te bemachtigen. De rest staat in de rij, met starters voorop, en ziet de prijzen verder stijgen. Dat doet pijn, blijkt uit de reacties op onze verhalen over de wooncrisis. Is er hoop? Ja, maar het wordt eerst nóg erger. „Voordat we weer evenwicht hebben zitten we in 2045.”

Salland