Volledig scherm
Mede door snijwonden waarmee zwemmers begin dit jaar uit het water kwamen, sloot Sportbedrijf Raalte twee weken de baden van het nieuwe Tijenraan. © Frank Uijlenbroek

Opvullen tekorten Tijenraan wekt wrevel

Binnen de gemeenteraad van Raalte klinkt gemor over het geld waarmee de gemeente tekorten opvult bij het sportcentrum Tijenraan. Enkele raadsfracties vinden het contrast met andere sportcentra in de gemeente wel heel groot. ,,Als ze daar financiële tegenslagen hebben, besparen ze op hun uitgaven'', schetst Ben Nijboer van BurgerBelangen het beeld dat hij ervan heeft.

Zo zit Sportbedrijf Raalte, dat Tijenraan van de gemeente huurt, met een verlies van 105.000 euro. Die tegenvaller is mede ontstaan door de twee weken dat de zwembaden van het toen pas geopende sportcentrum dicht bleven. De deuren gingen op slot, nadat een meisje met haar haar kwam vast te zitten in een opening in de whirlpool, en zwemmers met snijwonden uit het water waren gekomen.

Inventaris

Die 105.000 euro willen B en W uit het potje aanloopverliezen halen. Maar er is ook vier ton nodig voor de inventaris in het nieuwe sportcentrum. De gemeente wil als aandeelhouder Sportbedrijf Raalte oproepen om daarvoor extra aandelen uit te geven.

Salland