Volledig scherm
PREMIUM
Johan van Leeuwen (l), Anja Holtmaat en Theo Solen maken er werk van dat ouderen die zwaardere zorg behoeven, in Luttenberg kunnen blijven wonen. Op het terrein van De Boerschop zijn ook studio's gepland voor jonge dorpsgenoten die begeleiding behoeven. © Lenneke Lingmont

Ouderen die zwaardere zorg behoeven kunnen in Luttenberg blijven wonen

Nieuwe hoop voor senioren in Luttenberg die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. In De Boerschop zijn 24 wooneenheden gepland voor ouderen die zwaardere zorg behoeven. Ook verrijzen er studio's waar zes jonge Luttenbergers begeleid kunnen wonen.

Het is volgens procesbegeleider Theo Solen de bedoeling dat het plan per 1 september van dit jaar in procedure gaat. Als alles meezit en niemand bezwaar maakt, zouden de renovatie en de nieuwbouw een jaar later kunnen beginnen. Solen hoopt dat de Luttenberger ouderen die zorg en jongeren die begeleiding behoeven, vanaf medio 2020 permanent onderdak kunnen vinden in De Boerschop, het huidige vakantieverblijf voor groepen aan de Butzelaarstraat.

  1. Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker 
een dressuurwedstrijd rijden
    PREMIUM

    Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker een dressuur­wed­strijd rijden

    Enorme hoeven met grote sokken en brede paardenkonten verzamelden zich zaterdagmiddag bij manege Bartels in Mariënheem. Hier werd een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden verreden. ,,De jury was best tevreden", lacht amazone Iris Wiegman (21) na haar proef bij manege Bartels zaterdagmiddag. Ze doet met haar merrie Darina mee aan een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden. Paarden die tot koudbloedrassen behoren worden van oudsher gebruikt als trekpaarden, ze zijn dan ook veel zwaarder gebouwd dan reguliere dressuurpaarden.

Salland