De St. Aloysiusschool op de Boskamp wordt geteisterd door schimmels. Ze tasten het hout en de vloeren aan en zorgen voor een ongezonde luchtkwaliteit.
Volledig scherm
PREMIUM
De St. Aloysiusschool op de Boskamp wordt geteisterd door schimmels. Ze tasten het hout en de vloeren aan en zorgen voor een ongezonde luchtkwaliteit. © Gerard Vrakking

Ouders en leraren laten kinderen in schimmelschool op de Boskamp zitten

Geen directe sluiting, maar juist nóg meer onderzoek voor het behoud van het beschimmelde schoolgebouw van de St. Aloysiusschool. Het lijkt erop dat de leerlingen en leraren voorlopig in het gebouw blijven alhoewel gezondheidsklachten bij leraren en leerlingen te relateren zijn aan het enorme vocht- en schimmelprobleem. Dat zegt de medezeggenschapsraad (MR).

,,Met de onderzoeksresultaten valt niet te sollen. Dat is gewoon zorgelijk", zegt Alex Reinders, lid van de MR. ,,Zeker als je hoort dat een leerkracht verergerde gezondheidsklachten heeft. Maar wij willen dat de gemeente eerst kijkt naar de maatregelen die genomen kunnen worden, voordat we overgaan op een eventuele verhuizing.”

  1. Arbeidsmigranten mogen wonen op boerenerf in Olst
    PREMIUM

    Arbeidsmi­gran­ten mogen wonen op boerenerf in Olst

    Arbeidsmigranten die op het platteland van Olst en omgeving werken, ‘wonen’ vaak in bed and breakfasts. Waar plek is, kunnen ze slapen. Zodra het toeristenseizoen begint, moeten de arbeiders regelmatig verkassen, van b&b naar b&b. Daarom heeft boer Rob Boerkamp aan de gemeente Olst-Wijhe gevraagd of het mogelijk is om een tijdelijke woonunit voor arbeidsmigranten op zijn erf neer te zetten. Boerkamp: ,,Het is voor deze mensen niet fijn als ze de hele tijd moeten verkassen.’’

Salland