Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Overlijden schooldirecteur Paul Dronkert (41) uit Den Ham zware klap

 De voetganger die donderdagavond zwaargewond raakte bij de aanrijding in Den Ham, is de 41-jarige Paul Dronkert. Hij is afgelopen vrijdag aan zijn verwondingen overleden. Paul Dronkert is directeur van De Elimschool in Hellendoorn en Nijverdal. Tevens is hij de directeur van De Wissel in Almelo.

Het ongeluk gebeurde afgelopen donderdag aan de Vosseboerweg in Den Ham. Paul Dronkert werd aangereden door een personenauto.

Directeur

Het overlijden op 41-jarige leeftijd van Paul Dronkert heeft het personeel van de Elimschool in Hellendoorn en Nijverdal en De Wissel in Almelo getroffen als een mokerslag. Dit zegt Frank de Vries, voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost-Gelderland. 

,,Het is een zware klap voor Pauls vrouw en hun twee jonge kinderen. Alle personeelsleden leven enorm met hun mee. Binnen onze stichting heerst een hechte sfeer en we hebben echt een familiegevoel.”

,,Paul was al tien jaar werkzaam op de Elimschool, eerst als adjunct-directeur en later als directeur. En die functie bekleedde hij ook voor De Wissel in Almelo’', aldus De Vries.

Aangeslagen

Volgens De Vries was het team van de Elimschool vrijdagochtend zeer aangeslagen, maar besloot toch de kinderen op te vangen en de lessen gewoon te laten doorgaan. ,,Ook maandag gaan de lessen door, maar we zullen de kinderen wel vertellen dat er iets vreselijks is gebeurd met meester Paul. We denken dat het ook de wil van Paul zou zijn geweest om de lessen gewoon te laten doorgaan.”

,,De ouders van de kinderen Elimschool en De Wissel zijn inmiddels ingelicht. Zaterdagmiddag houden we herdenkingsbijeenkomsten; eerst in Almelo en daarna in Hellendoorn’', aldus De Vries, die op die bijeenkomsten het woord zal voeren.

v.v. Den Ham

Op de website van voetbalvereniging v.v. Den Ham is te lezen dat Paul Dronkert een zeer betrokken lid was bij de vereniging. Hij is vele jaren leider geweest bij de jeugdteams.

 1. Overijssel koploper in asbestdaken verwijderen. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

  Overijssel koploper in asbestda­ken verwijde­ren. (Maar klaar voor 2025? ‘Onbegonnen werk!’)

  Provincie Overijssel is landelijk koploper in verwijderen van asbestdaken en lijkt daarmee goed op weg om klaar te zijn als het landelijk verbod in 2025 ingaat. Toch hebben regionale bedrijven weinig vertrouwen in het slagen van de missie. Onder meer door ‘hysterische regelgeving’ die ervoor zorgt dat verwijderen vaak onbetaalbaar is. Een onderzoek van Aedes leidt daarbij tot nieuwe inzichten.
 2. Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker 
een dressuurwedstrijd rijden
  PREMIUM

  Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker een dressuur­wed­strijd rijden

  Enorme hoeven met grote sokken en brede paardenkonten verzamelden zich zaterdagmiddag bij manege Bartels in Mariënheem. Hier werd een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden verreden. ,,De jury was best tevreden", lacht amazone Iris Wiegman (21) na haar proef bij manege Bartels zaterdagmiddag. Ze doet met haar merrie Darina mee aan een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden. Paarden die tot koudbloedrassen behoren worden van oudsher gebruikt als trekpaarden, ze zijn dan ook veel zwaarder gebouwd dan reguliere dressuurpaarden.

Salland