Volledig scherm
PREMIUM
Dick Lindeboom en Arjan Buitenhuis bij de Strijd van Salland. ,,Gezelligheid is belangrijk. Vier het leven, dat heeft Sandra ons meegegeven.” © Gerard Vrakking

Overweldigende steun in de rug tijdens Strijd van Salland

Strijd van Salland op Sportpark de Kampen in Heino begon zondag met een indrukwekkende stilte. In gebaar, tijdens het moment waarop werd stilgestaan bij het doel van het evenement. Daarbij ging een groot hart met de tekst ‘Tussen hemel en aarde’ voor even de lucht in. En in woord, tijdens het nummer Doodse Stilte. Rocker Hendrik Jan Bökkers zong het gevoelvol met een rauw randje. Voorlopige opbrengst: zowat een ton aan euro's voor het goede doel. 

Deelnemer Arjan Buitenhuis uit Nieuwleusen doet voor de eerste keer mee. ,,Wat een bijzondere dag.” Twee jaar geleden werd bij hem een hersentumor ontdekt. Naar omstandigheden gaat het goed. ,,Ik moet steeds zoeken; wat doe ik wél, en wat doe ik niet.” Over zijn deelname aan Strijd van Salland heeft hij geen moment na hoeven denken. ,,Het geld dat wordt ingezameld is puur bestemd voor onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. Dat raakt je persoonlijk.” Het verraste hem wat er allemaal op gang kwam nadat hij zich had ingeschreven als Team Arjan. 

Salland