Van dichtbij het paasvuur in Dijkerhoek en op de achtergrond het paasvuur van Espelo.
Volledig scherm
PREMIUM
Van dichtbij het paasvuur in Dijkerhoek en op de achtergrond het paasvuur van Espelo. © Ruben Meijerink

Paasvuren in Salland: de één ontspringt de stikstofdans, de ander moet gaan rekenen

Paasvuurorganisaties hebben van de provincie Overijssel te horen gekregen of zij wel of niet een stikstofberekening moeten aanleveren. Wie meer dan 4 kilometer bij Natura 2000-gebied vandaan zit, ontspringt de dans. Wie dichterbij zit moet gaan rekenen. De gevolgen daarvan zijn nu al merkbaar. ,,Normaal zouden we allang zijn begonnen, nu doen we nog maar even niks.’’

8 reacties

 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ Hendrik Willemsen,jij bent duidelijk niet in het Groene Hart geweest. Vaar maar eens vanuit Uithoorn via de Hoef, Woerdensverlaat,Kamerik naar Woerden. Prachtige ongerepte natuur. Fiets vanaf Bodegraven naar Nieuwkoop en de Meije. Wel eens gehoord van Braassemermeer en de Kagerplassen? Je weet niet waar je het over hebt.
 • Hendrik Willemsen

  2 weken geleden
  @Andre Eggerding. Ooit was er een heel belangrijk groot natuurgebied genaamd "het groene hart". Aan alle kanten is het opgevreten. En in de hele stikstofdiscussie speelt dit wel degelijk. Alle natuur is er zo'n beetje verdwenen, dat mocht allemaal om nieuwe wijken te bouwen. De boeren mogen de natuur echter niet schaden. Als een stad wil uitbreiden in het westen gelden er geen regels.
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ Hendrik Willemsen, hoe kun je nu veel natuur hebben in het Westen als dit deel van het land het dichtst bevolkt is. Als daar ook nog het grootste deel van de 1 miljoen huizen moet komen die de Jong voor 2030 wil bouwen. Als daar de grootste groep buitenlanders moet worden opgevangen. Nergens wonen meer Ghanezen,Surinamers en Antillianen dan in Amsterdam.
 • Hendrik Willemsen

  2 weken geleden
  @Andre Eggerding. Niet helemaal...ook hier komt de stikstofdiscussie weer terug. In het westen hebben ze er wel voor gezorgd dat daar niet zoveel natuurgebieden liggen. Dan hebben ze ook geen last van de regels.
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  @ J.H. Wittenaar, lezen blijft moeilijk. De provincie Overijssel gaat hierover.