Paasvuur Dijkhoek (buurtschap Borculo).
Volledig scherm
PREMIUM
Paasvuur Dijkhoek (buurtschap Borculo). © Arjan Gotink/archief

Paasvuren kunnen hun dure stikstofrekening naar provincie sturen: ‘Hoge financiële druk’

Paasvuurorganisaties hoeven de (dure) stikstofberekeningen niet zelf te betalen. Tenminste, niet in Overijssel. De provincie wil voorkomen dat deze kosten de ondergang van de paasvuren betekenen, dus zegt de provincie: stuur de rekening maar naar ons.

10 reacties

 • A. Lieburg-boorsma

  2 maanden geleden
  Heeft de provincie een keer een kans om de uitstoot te verminderen, gaan ze het faciliteren !
 • F. Pardijs

  2 maanden geleden
  @H de Vries, ik woon tussen de door jou genoemde grasfalt, elke dag zie ik herten, ganzen, zwanen, hazen etc. En als het donker is dan loopt er nog veel meer, die kan ik dan alleen niet zien zul je begrijpen maar de sporen zeggen me genoeg. Volgens mij zijn dat allemaal natuurlijk levende dieren, behorend tot de natuur. Grasland spuiten wordt hier nauwelijks gedaan. Rondwandelend (met loslopende hond) zie je geen natuur, die laat zich dan ook niet graag zien.
 • B Straatman

  2 maanden geleden
  Nederland heeft maar 1 echt natuurgebied en dat is de Noordzee, overige is aangelegd door de mens. We kunnen dus beter over parken spreken. En ons enige natuurgebied de Noordzee plempen we vol met windmolens, ik snap werkelijk niet dat je hier niemand over hoort. En inderdaad Joost, reken het 1x uit per m3 en je bent klaar. Gewoon een maximum hoeveelheid
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @H de Vries. Ik woon samen met iemand die de natura 2000 qua subsidies keeft moeten afhandelen. Natura 2000 gebieden zijn toen aangewezen om er een mooie sloot geld voor te krijgen om het aan te leggen of te onderhouden. Daar stonden alleen hele vervelende regels tegenover. Specialisten hebben er al voor gewaarschuwd. En er is veel meer natuur. Van de week kwam ik nog 2 wilde hertjes tegen op een stuk wat volgens jou geen natuur is. Net nog wilde ganzen gezien etc. Wormen in eigen compost etc.
 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  Het lijkt me simpeler en veel goedkoper de omvang van de vuren te maximeren en één keer uit te rekenen welke stikstofbelasting dat betekent. Dan moet natuurlijk wel worden gecontroleerd of de vuren aan die eis voldoen en of geen rotzooi wordt verbrand, maar dat moet met dit plan ook. Hoe weet je trouwens weken tevoren hoe groot de bult wordt?