De Pauluskerk van binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Pauluskerk van binnen. © Gerard Vrakking

Parochianen Pauluskerk Raalte vol lof over plan voor ‘knarrenhof’ in kerk: ‘Zo blijft het gebouw behouden’

Het was al bekend dat er meerdere plannen op tafel lagen, maar parochianen lijken enthousiast over een ‘knarrenhof’ als herbestemming voor de Pauluskerk in Raalte. De kerk van Parochie Heilig Kruis is de eerste van vele kerken die sluit de komende jaren in Salland. 

 1. Stichting Goede Buren Olst-Wijhe stelt toekomst veilig: ‘De spaarpot is nu weer goed gevuld’
  PREMIUM

  Stichting Goede Buren Olst-Wij­he stelt toekomst veilig: ‘De spaarpot is nu weer goed gevuld’

  Het spande erom, maar het voortbestaan van de Goede Buren Verzamelwinkel in Olst is gered. Naast een succesvolle crowdfundingsactie, kon de stichting door de inkoopactie ‘Dubbelbesparen’ de spaarpot extra vullen. Bestuurslid Paul Hendriksen: ,,We hebben ontdekt dat we als stichting zo’n omvangrijke klus best goed aankunnen. Hierdoor hebben we nu een steviger basis onder het initiatief.’’
 2. Team Top700 verguld met geld van Goudhaentje 2020: ‘We kunnen nóg meer mooie dingen doen voor de Luttenbergers’
  PREMIUM

  Team Top700 verguld met geld van Goudhaen­tje 2020: ‘We kunnen nóg meer mooie dingen doen voor de Luttenber­gers’

  De gemeente Raalte reikt over ruim twee maanden weer het Goudhaentje uit, een aanmoedigingsprijs voor een initiatief dat bijdraagt aan inwonersparticipatie. Team Top700 uit Luttenberg werd begin januari van dit jaar verrast met een speciaal Goudhaentje. De organisatie stak de Luttenbergers in mei vorig jaar tijdens de lockdown een hart onder de riem met de speciale muziekstreaming Samen Sterk Luttenberg.

Salland