Peter stopt niet na speldje van Rutte

Je komt natuurlijk niet elke dag over de vloer bij de minister-president. Ondernemer Peter de Graaf van recreatiebedrijf De Maathoeve kreeg een speldje van Mark Rutte, die meteen aanvoelde als ‘goede vriend’.

Vijf jaar geleden was Peter de Graaf uit Heeten nog in loondienst. Vrijdag ontving hij een speldje voor zijn recreatiebedrijf De Maathoeve. Hij kreeg hem van niemand minder dan premier Mark Rutte.

Een week geleden kreeg hij een uitnodiging van MKB-Nederland om een bezoek te brengen aan het Binnenhof in Den Haag. Dit om namens een groep ondernemers het speldje te ontvangen. ,,In eerste instantie wist ik niet wat ik daar te zoeken had, maar na een nachtje slapen besloot ik toch te gaan’’, vertelt De Graaf.

Hij kwam er ook niet alleen voor een rondleiding en een gesprekje met de premier. De Graaf ontving een speldje voor zijn inzet als ondernemer. Hij sprak niet alleen over zijn bedrijf, maar ook over problemen waar hij tegenaan loopt als ondernemer. ,,Ik heb het gesprek ervaren als leerzaam en leuk. Het voelde alsof ik met een goede vriend koffie zat te drinken. Zo aardig, open en geïnteresseerd was hij.’’

Vlag

De Graaf en Rutte hebben het niet alleen over het recreatiebedrijf gehad. Ook is de waarschijnlijke btw-verhoging van 6 naar 9 procent ter sprake gekomen. ,,Rutte vertelde me dat er nog weinig verandert, wel liet hij weten dat er meer veranderingen aankomen die het ondernemen voor ons makkelijker maken.”

De Graaf ging dus met een speldje naar huis, maar liet de premier ook niet met lege handen staan. ,,Ik heb hem een pakket met onze streekproducten en de nieuwe Sallandse vlag gegeven. Daarnaast is hij uitgenodigd om een dag bij ons mee te kijken en te werken bij Salland Boert en Eet Bewust Expeditie.’’ De Graaf voelt zich vereerd dat hij even in het zonnetje is gezet. ,,We werken er hard aan om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Ook willen we dat onze projecten niet alleen positief zijn voor onze gasten en toeristen, maar ook voor de direct omwonenden. Zoals nieuwe fietspaden bijvoorbeeld.”

Plannen

Kan De Graaf nu stoppen, met een speldje in zijn achterzak? ,,Nee, zeker niet. Dit motiveert ons alleen maar om nog meer terug te doen voor de maatschappij en nog harder aan het werk te gaan. We hebben nog genoeg plannen.”

Volledig scherm
Minister-president Mark Rutte zet ondernemer Peter de Graaf van recreatiebedrijf De Maathoeve uit Heeten in het zonnetje. Hij doet dat op de Dag van de Ondernemer. © https://www.dagvandeondernemer.nl

Salland