Pim Bentinck is te zien in de vierdelige documentaireserie adellijke families van Jort Kelder. Hij is de oudste in de lijn van de familie die sinds 1633 het landgoed Schoonheten bewoont.
Volledig scherm
PREMIUM
Pim Bentinck is te zien in de vierdelige documentaireserie adellijke families van Jort Kelder. Hij is de oudste in de lijn van de familie die sinds 1633 het landgoed Schoonheten bewoont. © Marcel Israel

Pim Bentinck knokt keihard om adellijk goed in ere te houden

Vanavond is de eerste aflevering van de vierdelige documentaireserie Van oud geld, de dingen die niet voorbij gaan te zien op NPO 2. Jort Kelder bezoekt vier adellijke families in Nederland waaronder de familie Bentinck in Schoonheten.

  1. Biodiversiteit in Salland versterkt met aangelegde glooiing: ‘Een eenvoudig idee dat heel mooi kan uitpakken’
    PREMIUM

    Biodiversi­teit in Salland versterkt met aangelegde glooiing: ‘Een eenvoudig idee dat heel mooi kan uitpakken’

    Graaf honderd vierkante meter grond af en laat de afgegraven grond naast het gat liggen. Wat je daarmee creëert? Een microklimaat. Met hoog en droog en laag en nat. Ideaal voor de biodiversiteit. Met dit idee heeft een groep inwoners van Broekland, aangevoerd door hovenier Guus Schutte, 25.000 euro binnengeharkt, om op 35 plekken dit soort glooiingen aan te brengen in Raalte en Olst-Wijhe.

Salland