Volledig scherm
Haarle-Noord eist een veilige oversteek over de steeds drukker wordende N35. © Eduard Bessembinder

Plaatselijk Belang Haarle komt met vierde variant N35

Plaatselijk Belang Haarle kwam deze week met een eigen oplossing voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N35 tussen Nijverdal en Haarle. Het is de vierde variant van de 'nieuwe verbindingen'. Het Hellendoornse college kwam eerder al met drie mogelijke oplossingen.

De aanleg van een brug over de N35 even ten westen van restaurant De Sallandse Berg is de eerste variant. De tweede variant behelst de aanleg van een tunneltje ter hoogte van destructiebedrijf Rendac (Klinkenbeltweg). In de derde variant wordt uitgegaan van de aanleg van een brug over het spoor en de N35 ter hoogte van De Sallandse Berg, in combinatie met een brug ter hoogte van de Oude Deventerweg.

Plaatselijk Belang is een uitgesproken voorstander van een tunnel bij de Rendac, in plaats van de brug bij De Sallandse Berg. De belangenorganisatie benadrukt dat bestaande wandel- en fietsroutes bij de Klinkenbeltweg op de N35 aansluiten en de aanleg van een oversteek op deze plek de meest logische optie is. De tunnel kan ook worden gebruikt voor het doortrekken van fietssnelweg F35 naar Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug (Paarse Poort).

Plaatselijk Belang wil de tunnel bij de Rendac combineren met een tweede tunnel ter hoogte van de Koersweg/Meijerinksweg, een optie die met name vanuit Haarle-Noord sterk wordt gepropageerd. Plaatselijk Belang is fel gekant tegen de aanleg van een brug bij de Oude Deventerweg, omdat die vooral ten goede zou komen aan toeristen, in plaats van de inwoners. 'Wij willen een veilige oversteek voor alle Haarlenaren, ontvlechting van het auto- en fietsverkeer en infrastructuur die het hele jaar gebruikt wordt', aldus Plaatselijk Belang, die zich daarom achter het initiatief uit Haarle-Noord heeft geschaard.

Salland