De plannen voor de bouw van ruim 100 woningen hier rechts van de Molenweg in Heino worden niet aangepast naar aanleiding van zienswijzen van belanghebbenden.
Volledig scherm
PREMIUM
De plannen voor de bouw van ruim 100 woningen hier rechts van de Molenweg in Heino worden niet aangepast naar aanleiding van zienswijzen van belanghebbenden. © Lenneke Lingmont

Plannen Molenwijk Heino ongewijzigd naar de raad: ‘Recht op vrij uitzicht bestaat niet’

De acht bezwaren die ingediend zijn over de plannen voor de Molenwijk in Heino leiden niet tot aanpassingen van de woningbouwplannen. Op de meest gehoorde klacht, dat bewoners van de bestaande woningen tegenover de wijk hun vrije uitzicht verliezen, reageert de gemeente afwijzend: ‘Er bestaat geen recht op vrij uitzicht’.

0 reacties

 1. Nieuwbouwplan Molenwijk in Heino lijkt onomkeerbaar: ‘Ik heb er een dubbel gevoel bij’
  PREMIUM

  Nieuwbouw­plan Molenwijk in Heino lijkt onomkeer­baar: ‘Ik heb er een dubbel gevoel bij’

  Het plan van de gemeente Raalte voor de nieuwbouwwijk tussen de Molenweg en bungalowpark Landgoed Old Heino is vergevorderd. Momenteel is de gemeente druk met het opstellen van reacties op de zeven bezwaren (zienswijzen) die belanghebbenden indienden over het ontwerp bestemmingsplan. Bewoners van de aanpalende wijk Heino-West hebben soms een dubbel gevoel bij de komst van ruim 100 nieuwe woningen tegenover hun wijk.
 2. Nieuwe wijk in Heino moet ook plek bieden aan bijzondere woonvormen: ‘Knarrenhof en tiny houses mogelijk’
  PREMIUM

  Nieuwe wijk in Heino moet ook plek bieden aan bijzondere woonvormen: ‘Knarrenhof en tiny houses mogelijk’

  In Heino zijn de plannen voor een compleet nieuwe wijk weer een stap verder. Tussen de Molenweg en camping Old Heino moet de nieuwe wijk ‘Molenwijk’ verrijzen. Honderd nieuwe woningen, verschillend tussen rijtjeshuizen en vrijstaande huizen. Bijzonder aan het plan is dat de gemeente Raalte voor het eerst ook naar nieuwe woonvormen kijkt, zoals een knarrenhof en tiny houses.

Salland