Ellis en Tom Lugtenberg (links en rechts) werken samen met Leon Ripperda (midden) aan hun nieuwe droom: een melkfabriek waar zuivel uit Salland van de band rolt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ellis en Tom Lugtenberg (links en rechts) werken samen met Leon Ripperda (midden) aan hun nieuwe droom: een melkfabriek waar zuivel uit Salland van de band rolt. © FOTO HISSINK

Plannen voor een melkfabriek in Olst: ‘Hou melk uit Salland in Salland’

Ellis en Tom Lugtenberg verkopen al bijna twintig jaar vlees van hun eigen koeien vanuit hun boerderij in Olst. Maar de melk wordt nog steevast opgehaald door zuivelgigant FrieslandCampina. Dat moet anders, dachten ze. Eind 2021 moeten de eerste pakken zuivel van de band rollen in hun eigen melkfabriek.

 1. Van schraal bier naar geur van grote verbouwing: De Leeren Lampe in Raalte wil meer zijn dan uitgaansplek
  PREMIUM

  Van schraal bier naar geur van grote verbouwing: De Leeren Lampe in Raalte wil meer zijn dan uitgaans­plek

  Bij binnenkomst ruik je die specifieke ‘verbouwingsgeur’. Er is bedrijvigheid in De Leeren Lampe in Raalte. Een laagje stof hier, getrokken tegels daar, en als blikvanger: een compleet nieuwe vloer in de zaal. ‘De Lampe’ wil klaar zijn voor een wereld zonder corona. Met meerdere verbouwingen in het pand en een nieuw gedachtegoed moeten meerdere doelgroepen richting de Almelosestraat komen.
 1. Video van de Dag | Ben je jouw bureaubaantje zat? Word kamelenmelker! video

  Video van de Dag | Ben je jouw bureaubaan­tje zat? Word kamelenmel­ker!

  22 januari
 2. Samenvatting | Willem II - PEC Zwolle
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Willem II - PEC Zwolle

  22 januari

Salland