Emiel Gerner (VVD) op de Grote Markt in Raalte: ,,Veel gevels zijn verloederd. Je ziet gewoon dat die geen aandacht krijgen.''
Volledig scherm
PREMIUM
Emiel Gerner (VVD) op de Grote Markt in Raalte: ,,Veel gevels zijn verloederd. Je ziet gewoon dat die geen aandacht krijgen.'' © Ruben Meijerink

Pleidooi voor totale make-over van Raalter centrum: ‘Speciaal fonds voor lelijke en verloederde gevels’

Als je echt wat wilt doen aan de uitstraling van het centrum van Raalte, doe dan ook wat aan de vele lelijke en verloederde gevels in de winkelstraten. Dat vindt raadslid Emiel Gerner van de VVD Raalte. Hij wil dat er een fonds komt waarmee eigenaren het aanzicht van hun winkels kunnen verbeteren.

 1. Zo ziet het vernieuwde centrum van Raalte eruit: ‘Het wordt echt weer het centrale punt van het dorp’
  PREMIUM

  Zo ziet het vernieuwde centrum van Raalte eruit: ‘Het wordt echt weer het centrale punt van het dorp’

  Het versteende centrum van Raalte heeft zijn langste tijd gehad. Er komt meer groen, water, sfeer en andere indelingen van terrassen. Dit is te zien in het definitieve ontwerp voor de grondige opknapbeurt van het hart, gepresenteerd door de gemeente en IAA Architecten. Inwoners moeten nog wel even geduld hebben: in het najaar van 2022 wordt het gros van de werkzaamheden uitgevoerd.
 2. Inwoners Raalte positief over plan voor nieuwe inrichting centrum: ‘Zo kan het een stuk levendiger worden’
  PREMIUM

  Inwoners Raalte positief over plan voor nieuwe inrichting centrum: ‘Zo kan het een stuk levendiger worden’

  Het duurt nog bijna een jaar, maar de Raaltenaren kunnen bijna niet wachten tot de herinrichting van de Grote Markt en de Plas een feit is. Het ontwerp dat de gemeente vorige week presenteerde, oogst louter complimenten bij de gebruikers van het plein. Dat blijkt als de Stentor ter plekke de proef op de som neemt met de impressies van de plannen die IAA Architecten heeft opgesteld.

Salland