Volledig scherm
Het ontbreken van bescherming om de banden was een van de vier mankementen aan deze aanhangwagen. © Politieteam Verkeer Oost-Nederland

Politie casht bij verkeerscontrole in Raalte

Vier mankementen aan één aanhangwagen. Het politieteam Verkeer Oost-Nederland kwam het tegen bij een verkeerscontrole in Raalte. 

‘Hoeveel kan er mis zijn met één aanhangwagen?’, vroeg het verkeersteam zich op Facebook af. Nou, kennelijk zo veel dat de eigenaar naast twee bekeuringen ook nog een WOK-status op het kenteken kreeg. Deze Wacht Op Keuren houdt in dat de aanhanger niet eerder de weg weer op mag tot de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) het ding heeft goedgekeurd. 

Mankementen te over

De mankementen betroffen de afwezigheid van een losbreekremkabel, niet afgeschermde banden waar ook nog eens droogtescheuren in zaten en velgen die niet deugdelijk waren bevestigd. 

Deze bestuurder was niet als enige de klos bij de controle waar studenten van de politieacademie ervaring opdeden voor hun verkeersexamen. Dit deden zij de afgelopen twee weken bij meerdere controles. 

Openstaande boete

Andere overtredingen waarvoor geschreven werd, waren voor rijden zonder geldig B/E-rijbewijs, overbelading, niet gezekerde lading, een niet juist bevestigde hulpkoppeling en andere zaken. Ook bleek een bestuurder nog een openstaande boete van 1000 euro te hebben. Die is ter plekke betaald.   

Salland