Volledig scherm
Foto ter illustratie. © NPO

Politie-inzet bij calamiteit niet in gevaar door Hunted-spel in Olst-Wijhe

Burgers in nood in de gemeente Olst-Wijhe hoeven niet bang te zijn dat ze vanavond van politiehulp verstoken blijven doordat agenten druk zijn met het kat-en-muisspel Hunted. ,,Calamiteiten gaan altijd voor. De betrokken agenten - ongeveer een handvol - doen in hun vrije tijd mee. Collega’s die dienst hebben, staan paraat om daar waar nodig hulp te bieden”, zegt politiewoordvoerder Anne Coenen. 

Het leren kennen van de jongeren in Olst-Wijhe en samenwerken met ketenpartners als de gemeente, het Centrum voor Jeugd en Gezin en jongerenwerkers, zijn volgens Coenen belangrijke redenen voor de politie om aan het Hunted-spel mee te doen. ,,Hoe belangrijk is het voor de wijkagent om het gebied en de jongeren te leren kennen?”

Aan de variant van de populaire televisieserie Hunted doen vanaf 19.00 uur vijftien koppels jongeren tussen de 12 en 17 jaar mee. Elk tweetal wordt begeleid door een ouder. Doel is drie uur lang uit handen van de politie zien te blijven. Deelnemers mogen zich ophouden in en tussen de kernen Olst, Wijhe, Den Nul en de Boskamp. 

Aanwijzing

In minimaal drie van de kernen moeten ze selfies maken en die doorsturen. Na elke selfie krijgen ze een aanwijzing die hen moet leiden naar het eindpunt.  De achtervolgende agenten krijgen de selfies te zien en moeten mede op basis daarvan zien te achterhalen waar de vluchters zich bevinden en hen oppakken voordat zij het eindstation hebben bereikt.

,,Volgens mij is het spel alleen maar leuk. Voor de jongeren en hun ouders wordt dit een onvergetelijke ervaring”, zegt Saskia Postel, coördinator van het Centrum voor Jeugd en Gezin in de gemeente Olst-Wijhe.  ,,Voor de politie biedt het de mogelijkheid op een andere manier dan ‘met het wijzend vingertje’ met jongeren en ouders in contact te komen. De agenten zien het ook als training van hoe krijg ik de jongeren daadwerkelijk te pakken.”

Volledig scherm
Het kat-en-muisspel Hunted wordt vanavond in Olst-Wijhe gespeeld. © gemeente Olst-Wijhe/Facebook

Salland