Overijssel wil de ‘single-track’-routes afsluiten om de zandhagedis en hazelworm.
Volledig scherm
PREMIUM
Overijssel wil de ‘single-track’-routes afsluiten om de zandhagedis en hazelworm. © Ruud Voest / Natuurmonumenten - Paul Cools / ravon.nl

Politiek verdeeld over afsluiten mountainbikeroutes op Sallandse Heuvelrug: ‘Dit gaat ver’

met pollDe provincie Overijssel gaat mogelijk alle smalle paden in de mountainbikeroutes op de Sallandse Heuvelrug in de zomermaanden afsluiten. Dat roept gemengde reacties op bij de politieke partijen in de Staten. ,,Dit is niet helemaal eerlijk.’’

7 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Vroeger nul problemen met de natuur.Ik deed altijd wormen/pieren in stukjes snijden als kind.Niemand vond dat toen erg!! Maar ja nu mag er niks meer stel je voor dat er een zand hagedis of zandworm dood gaat,dat is erger dan een koe of een schaap die door de wolf gedood wordt!!
 • T blankhorst

  1 jaar geleden
  De Partij voor de Dieren: De Sallandse Heuevelrug is er in de eerste plaats voor de bescherming van de natuur. Wat heb je aan natuur als de mens er geen gebruik vanmag maken. Maar ja deze partij blinkt niet uit in zijn/ haar argumentatie.
 • Bert de Graaf

  1 jaar geleden
  De mens en de natuur hebben elkaar nodig en versterken elkaar. Maak van de Sallandse Heuvelrug geen “dierentuin”. Het moet mogelijk zijn om te genieten van de natuur. Wandelaars houden hun hond vast en bikers gedragen zich.
 • Meep Bouw

  1 jaar geleden
  Onbegrijpelijk. Alsof er niet heel veel andere zandpaden zijn waar die dieren liggen en waar ze risico lopen. Verder zijn er nog veel fietspaden die open blijven, maar waar ze net zo goed liggen. Het lijkt dus meer op ‘fietsers pesten’. Terwijl de routes nu juist vrij van de andere recreanten liggen, waardoor er geen hinder over en weer is.
 • H de Vries

  1 jaar geleden
  Jammer dat de vvd het laatste stukje natuur in salland niet wil beschermen. Nu vrijwel alle grond in salland uiteindelijk is opgeofferd aan de industriële agrarische productie, is het toch niet zou gek als de mens z'n hebberige poten aftrekt van dit moois? Fietsen kun je ook prima op boerenland.
 1. Schaamteloos Oerend Hard zingen op de fiets? Hier in Salland kan dat: ‘Het is juist gek als je het niet doet’
  PREMIUM
  met video
  2

  Schaamte­loos Oerend Hard zingen op de fiets? Hier in Salland kan dat: ‘Het is juist gek als je het niet doet’

  Hou je ervan om al fietsend liedjes te zingen? Op een fietspad tussen Heino en Laag-Zuthem kan dat vanaf nu Oerend Hard, zonder dat het een Rollercoaster van schaamtegevoelens oplevert. Het is het eerste zangfietspad in Salland. Een actie die ervoor moet zorgen dat mensen hun gêne achter zich laten en gewoon zingen in het openbaar. ,,Wat is er nou raar aan?’’
  Heino, Laag Zuthem