De hoofdzakelijk Poolse arbeidsmigranten verblijven in deze huisjes op park Old Heino.
Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdzakelijk Poolse arbeidsmigranten verblijven in deze huisjes op park Old Heino. © Rikkert Harink

Positiviteit overheerst ondanks claim van half miljoen euro in arbeidsmigrantenkwestie op park in Heino

Uitzendbureau Otto Work Force heeft onlangs bij de FNV een schadeclaim van 500.000 euro neergelegd in de kwestie rond arbeidsmigranten op park Old Heino. De vakbond overhandigde op 12 november een zwartboek aan Raalter burgemeester Martijn Dadema over de ‘erbarmelijke omstandigheden’ waarin arbeidsmigranten volgens de FNV moeten leven.

 1. Steeds meer mountainbikeroutes in Salland en Achterhoek: ‘Zelfs Deventer industrieterrein kent verborgen paadjes!’
  PREMIUM
  video

  Steeds meer mountainbi­ke­r­ou­tes in Salland en Achterhoek: ‘Zelfs Deventer industrie­ter­rein kent verborgen paadjes!’

  De Achterhoek en Salland tellen steeds meer mountainbikeroutes. Deventenaar Lars Vogelenzang (44), fervent mountainbiker en auteur voor online bikersmagazine Velozine.nl, testte een aantal routes. In Deventer vind je die zelfs op het industrieterrein en vlakbij de woonboulevard. ,,Hoogteverschillen heb je hier nu eenmaal niet, maar er liggen toch uitdagende routes, met steeds minder asfalt.”
 2. FNV slaat alarm over ‘erbarmelijke omstandigheden’ van arbeidsmigranten op vakantiepark in Heino
  PREMIUM
  update

  FNV slaat alarm over ‘erbarme­lij­ke omstandig­he­den’ van arbeidsmi­gran­ten op vakantie­park in Heino

  De FNV wil dat de gemeente Raalte zorgt voor verbetering van de huisvesting van circa tweehonderd arbeidsmigranten op vakantiepark Landgoed Old Heino in Heino. De vakbond overhandigt daarom vanmiddag een zwartboek aan burgemeester Martijn Dadema. ,,De omstandigheden waaronder die mensen moeten leven, zijn erbarmelijk’’, zegt FNV-woordvoerder Bart Plaatje.

Salland