Als het aan de gemeente Olst-Wijhe ligt, wordt dit moderne gemeentehuis voor 285.000 verbouwd. De gemeenteraad heeft dat plan geparkeerd tot het najaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Als het aan de gemeente Olst-Wijhe ligt, wordt dit moderne gemeentehuis voor 285.000 verbouwd. De gemeenteraad heeft dat plan geparkeerd tot het najaar. © Matthijs Oppenhuizen

Raad parkeert verbouwplan gemeentehuis in Wijhe. 'Misschien geld straks hard nodig’

Omdat het gemeentehuis van Olst-Wijhe na 8,5 jaar al te groot is, wilde de gemeente het pand voor 285.000 euro verbouwen. Tot november behoudt de gemeente echter de te grote jas. De raad stelt het plan uit, omdat het geld wellicht elders harder nodig is.

  1. Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af
    PREMIUM

    Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af

    De terrassen zien er steeds mooier uit. Waar in eerste instantie de horeca houtje-touwtje oplossingen bedacht om één ingang voor het terras te creëren, komen er nu steeds chiquere afzettingen. De terrassen zijn helemaal coronaproof. Sterker nog: het zou wat betreft veel horecamensen wel zo mogen blijven. De nieuwe maatregel dat mensen een vaste plek moeten krijgen op het terras is daarmee een fluitje van een cent geworden.

Salland