Stefan Groote Schaarsberg hier op archiefbeeld toen hij in 2018 als jongste raadslid voor de VVD in de gemeenteraad van Olst-Wijhe kwam.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefan Groote Schaarsberg hier op archiefbeeld toen hij in 2018 als jongste raadslid voor de VVD in de gemeenteraad van Olst-Wijhe kwam. © Frans Paalman

Raadsleden Olst-Wijhe gaan in streektaal vergaderen tijdens dialectmaand: ‘Meer aandacht voor Sallands nodig’

De gemeenteraad van Olst-Wijhe gaat op 14 maart in het Sallands vergaderen. Een plan daarvoor van de VVD is met unanieme instemming aangenomen door alle raadsleden. Ook moet de gemeente in overleg gaan met de scholen om te kijken of het dialect een plek kan krijgen in lessen over cultuur.

 1. Songfestival maakt tongen los: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’
  MET VIDEO
  6

  Songfesti­val maakt tongen los: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’

  S10 staat zaterdagavond in de finale van het Songfestival. Maakt de Nederlandse inzending kans op de eerste plek, of staat op voorhand al vast dat Oekraïne wint? De Stentor-verslaggever Jeroen Pol vraagt het mensen op straat: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’, maar ook: ‘Ik zou het toejuichen wanneer Oekraïne wint. Ze verdienen daar alle steun die mogelijk is’.
 2. Frustratie bij GemeenteBelangen Raalte over formatie, CDA wijst op onwerkbare situatie met twee grootste partijen
  PREMIUM

  Frustratie bij GemeenteBe­lan­gen Raalte over formatie, CDA wijst op onwerkbare situatie met twee grootste partijen

  De grootste partij van Raalte, GemeenteBelangen, zat jarenlang onafgebroken in het college. Met een aanstaande coalitie van BurgerBelangen, CDA en VVD valt GB buiten de boot. Dat wringt bij de fractie. CDA was jarenlang coalitiegenoot en gaat voor het eerst inhoudelijk in op hun voorkeur voor BB. ,,De grootste partij buitensluiten? Draai het om: waarom zouden wij de grootste winnaar uitsluiten?’’, zegt Jeroen Neimeijer (CDA).

Salland