Brian Poppe van Grand Café Neuf controleert de corona app, voor hem een kleine moeite.
Volledig scherm
PREMIUM
Brian Poppe van Grand Café Neuf controleert de corona app, voor hem een kleine moeite. © Ruben Meijerink

Raalte geeft álle coronacheckers 1000 euro: ‘Mooi, maar het kost ons misschien wel 10.000 per week’

Iedereen die vanaf zaterdag verplicht is om de QR-code van bezoekers te controleren, krijgt in de gemeente Raalte 1000 euro. Restaurants, dorpshuizen, zwembaden, sporthallen - groot of klein: allemaal ontvangen ze deze tegemoetkoming van de gemeente. ,,Voor ons is het een druppel op de gloeiende plaat’’, zegt Henry Bronkhorst, die met zijn Sportbedrijf Raalte voor een monumentale uitdaging staat om de QR-regel uit te voeren.

4 reacties

 • K Huisman

  3 maanden geleden
  Gebruik dat geld nou eens voor de zorg, en doe er wat aan. 1,5 jaar heeft de regering de tijd gehad. Mensen opleiden om het ic personeel te ontlasten. Echt....zucht. komen ze met zo'n QR code check. Nou ik ga maar een winterslaap houden, tot het voorjaar. Sukkels daar in den haag
 • H. Hielkema

  3 maanden geleden
  Wat ik een Belgische politicus hoorde zeggen; ‘Burgers horen burgers niet te controleren’ En daar ben ik het roerend mee eens.
 • R. Veldhuis

  3 maanden geleden
  Goede actie vanuit de gemeente. Het is niet de kerntaak van restaurants, zwembaden, horeca en etcera om dit te controleren. Dus fijn dat ze een vorm van tegemoetkoming krijgen.
 • Ronald Wintjens

  3 maanden geleden
  QR code slaat mijn inziens totaal nergens op.

Salland