De endurocross op het Bouwvakfeest in Nieuw Heeten een paar jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
De endurocross op het Bouwvakfeest in Nieuw Heeten een paar jaar geleden. © archief/Gerard Vrakking

Raalte ondersteunt plannen voor Bouwvakfeest Nieuw Heeten: ‘We denken graag mee over mogelijkheden’

,,Iedereen snakt naar vertier.’’ De gemeente ondersteunt daarom van harte de plannen van carnavalsvereniging De Hekk'n Sluuters uit Nieuw Heeten, zegt burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte. De vereniging wil op 13, 14 en 15 augustus het Bouwvakfeest houden. 

 1. Raalte wil minder regels voor bomenkap: alleen kapvergunning nodig voor ‘bijzondere’ exemplaren
  PREMIUM

  Raalte wil minder regels voor bomenkap: alleen kapvergun­ning nodig voor ‘bijzondere’ exemplaren

  Alleen als je een ‘beschermwaardige’ boom in je tuin hebt staan, moet je een vergunning aanvragen als je hem wil kappen. De gemeente Raalte wil minder regels rond particuliere bomenkap binnen de bebouwde kom, maar ondertussen wél beeldbepalende of bijzondere bomen in stand houden. Daarom hebben 610 boomeigenaren van de gemeente te horen gekregen dat ze een boom bezitten die ‘beschermwaardig’ is.
 2. Veldhuis Media weg uit Raalte, maar: ‘Meppel is ook niet het einde van de wereld’
  1

  Veldhuis Media weg uit Raalte, maar: ‘Meppel is ook niet het einde van de wereld’

  Drukkerij Veldhuis Media maakte vorige week bekend met de 94 personeelsleden naar een nieuw, groter pand in Meppel te verhuizen. Een grotere bedrijfsruimte vinden in Raalte zelf, bleek niet mogelijk en in Meppel staat een voormalige drukkerij klaar waar de groei ook kan worden doorgezet. Het personeel heeft volgens directeur Oscar Jager geen moeite met de verhuizing. ,,Meppel is ook niet het einde van de wereld.”

Salland