Volledig scherm
Volgens de gemeente Raalte nam de aannemer die het glasvezelnetwerk aanlegt, het niet zo nauw met afspraken. © ANP XTRA

Raalte ontstemd over aannemer bij aanleg glasvezel

Het bedrijf dat in Salland glasvezel aanlegt, VolkerWessels Telecom, heeft allerlei afspraken aan de laars gelapt. Dat verwijt de gemeente Raalte de aannemer.  Vandaar dat Raalte nog meer dan voorheen een oogje in het zeil hield en betrokken wil zijn bij de operatie.

De kosten voor extra toezicht en begeleiding kunnen oplopen tot 75.000 euro. B en W hebben bij de gemeenteraad aangeklopt om dat geld beschikbaar te stellen. Of Raalte die kosten verhaalt op de aannemer, bekijkt het nog.

Zo was volgens Raalte de veiligheid van de werklieden die de glasvezel aanleggen, in het geding. Schrikhekjes en andere afzettingen ontbraken op locaties waar ze bezig waren. Ook voor het verkeer zijn volgens Raalte gevaarlijke situaties ontstaan, doordat sleuven niet goed dicht gegooid waren. Eind vorig jaar en begin dit jaar liet Raalte het werk stilleggen.

Volgens Marieke Seinen van Glasvezel Buitenaf vloeiden de klachten van Raalte voort uit werkzaamheden in Salland-Noord. ,,Het werk in dat gebied (in bijvoorbeeld stuk Raalte, Heino en Wijhe, mv) is afgerond. We zijn in mei in Salland-zuid (onder meer stuk Raalte, Heeten, stuk Olst en Deventer, mv) begonnen.''

Seinen zegt dat Glasvezel Buitenaf de klachten uit Salland-Noord heeft besproken met VolkerWessels Telecom. ,,In Salland-zuid gaat de aanleg goed. Enkele klachten hebben we daar tot dusver gehad. Dat is niet meer dan we in andere gebieden krijgen.''

Salland