De Stichting Duurzaam Luttenberg wil op de Reko-plas een zonnepark realiseren.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stichting Duurzaam Luttenberg wil op de Reko-plas een zonnepark realiseren. © Ronald Hissink

Raalte wil zonneparken stimuleren: pot geld beschikbaar voor lokale initiatiefnemers

Om lokale initiatieven voor zonneparken te ondersteunen, heeft de gemeente Raalte een subsidiepot in het leven geroepen. Lokale energiecoöperaties en duurzaamheidsstichtingen kunnen 2000 euro per jaar van de gemeente krijgen, om kosten die gemaakt worden te dekken. ,,Dat kunnen we goed gebruiken’’, zegt Simon Troost van Stichting Duurzaam Luttenberg.

2 reacties

 • L. Jalink

  3 maanden geleden
  Onderteken allen graag de volgende petitie: geen zonneparken op vruchtbare landbouwgrond in Overijssel ... Op https://zonneparkenanders.petities.nl. Help ons Overijssel groen te houden en niet een fietstocht van glasplaat naar glasplaat... Alvast bedankt...
 • Chris Kruiper

  3 maanden geleden
  Gooi het eerst op hallen/fabrieken/huizen etc. Waarom nu toch weer op het water?
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Kermis enige onderdeel van Olsterfeest dat wel doorgaat: ‘Nu gebeurt er gelukkig nog iets’
  PREMIUM

  Kermis enige onderdeel van Olster­feest dat wel doorgaat: ‘Nu gebeurt er gelukkig nog iets’

  Het is nog steeds niet als andere jaren, maar inwoners van Olst krijgen dit jaar toch een vleugje mee van het Olsterfeest. De kermis is, ook dit jaar, het enige onderdeel dat wel door gaat. Er mogen maximaal honderd personen tegelijk de kermis op. Kinderen onder de achttien jaar krijgen een polsbandje zodat ze met zijn tweeën tegelijk in een attractie kunnen. „De rest van onze energie steken we in volgend jaar.”
 3. Nachtclubeigenaren in Oost-Nederland over sluiting om middernacht: ‘Dat is duurder dan dicht blijven’
  PREMIUM

  Nachtclub­ei­ge­na­ren in Oost-Nederland over sluiting om midder­nacht: ‘Dat is duurder dan dicht blijven’

  Helemaal ruk. Het is nog geen lapje voor het bloeden, reageren verschillende eigenaren van nachtclubs in Stentor-gebied op de nieuw opgelegde sluitingstijd. Het is niet rendabel en of ze überhaupt opengaan, moeten ze nog met elkaar overleggen. ,,Dan doen we het voor onze trouwe achterban die al zo lang niet kan komen’’, aldus Fonz Scheepstra, eigenaar van De Hip in Deventer.

Salland