Volledig scherm
Wie goede ideeën heeft om de gezondheid van mensen te verbeteren, kan meedingen naar een geldprijs in de gezondheidsverkiezing van Raalte. © ANP

Raalte zoekt ideeën voor gezonder leven

Wie een idee heeft voor een activiteit of een programma om inwoners van Raalte gezonder te maken, kan het initiatief insturen voor de gezondheidsverkiezing. Voor de inzender van het beste idee ligt maximaal vierduizend euro klaar. De tweede prijs is maximaal 1500 euro en de derde prijs maximaal duizend euro.

Voor de vierde keer houdt Raalte de gezondheidsverkiezing. Om deel te nemen, hoeft het niet per se te gaan om een nieuw project. Een bestaande activiteit, waarvoor een organisatie voor uitbreiding ervan niet de (financiële) mogelijkheden heeft, is ook welkom.

Muziekbol

Inwoners kunnen hun idee tot 1 juni insturen via de website kr8vanraalte.nl/gezond. Wie de prijswinnaars zijn, wordt op woensdagavond 11 juli bekendgemaakt. Dat gebeurt in Het Wooldhuis in Heino, één van de winnaars van de gezondheidsverkiezing twee jaar geleden. Behalve Het Wooldhuis, dat met de muziekbol in de prijzen viel,  won de basisschool De Gouden Emmer met de schooltuin en RGV Kwiek met SportActief.

Salland