Raalter buurt beleeft angstige momenten: hevige nachtelij­ke brand legt schuren en caravan in de as

Met videoDe Brugstraat in Raalte is afgelopen nacht opgeschrikt door een hevige brand in een schuurtje achter een aantal rijtjeswoningen. Het vuur sloeg snel om zich heen, maar kon uiteindelijk door de uit een wijde omtrek opgetrommelde brandweer worden geblust. Vermoedelijk is een elektrische scooter de veroorzaker.

0 reacties

 1. Wethouder wil geld bijleggen in vastgelopen Kruispunt Raalte-project, inwoners en bedrijven vrezen lange vertraging
  PREMIUM

  Wethouder wil geld bijleggen in vastgelo­pen Kruispunt Raal­te-pro­ject, inwoners en bedrijven vrezen lange vertraging

  De gemeente Raalte gaat zich hard maken voor Kruispunt Bos. Jarenlang wilde de lokale politiek niet meer dan de ingelegde 4,5 miljoen betalen. Nu gaat wethouder Ben Nijboer onderzoeken of ongeveer een derde van dat bedrag extra bijgelegd kan worden. Ondertussen kijken inwonersgroepen en het bedrijfsleven angstvallig naar de ontwikkelingen. ,,Langetermijngevolgen zijn groot’’, zegt Marlon Marsman, voorzitter van Kring Raalter Werkgevers.
 2. Boerenprotestacties in Raalte, burgemeester Dadema met boeren in gesprek: ‘Steunen koers van provincie’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Boerenpro­test­ac­ties in Raalte, burgemees­ter Dadema met boeren in gesprek: ‘Steunen koers van provincie’

  Meerdere boeren uit de gemeente Raalte hebben op diverse plekken in Raalte hun ongenoegen geuit over het landelijke stikstofbeleid. Na een korte protestactie bij Kruispunt Bos, de weg tussen Zwolle en Twente, reden de boeren richting gemeentehuis. Daar gingen zij in de raadszaal het gesprek aan met burgemeester Martijn Dadema en wethouder Ben Nijboer. Dadema: „Ik hoop dat ze zich gehoord voelden, maar het sentiment is duidelijk: boosheid en uitzichtloosheid.”

Salland