Volledig scherm
PREMIUM
Henk Veldman (midden op de foto): ,,De beiaard in Raalte is geliefd in het dorp.’’ © Gerard Vrakking

Raalter carillon laat ook in nieuwe jaar van zich horen

De beiaardier Henk Veldman kan het carillon in Raalte blijven bespelen. Dankzij de helpende hand van de gemeente, is voorkomen dat het klokkenspel na dit jaar er definitief het zwijgen toedoet.Tot zeker begin juli volgend jaar kan Veldman het dorp wekelijks trakteren op nummers van de beiaard. 

De stichting Vrienden van de Beiaard Raalte hoeft nu eens een keer niet de alarmklok te luiden. Opluchting en blijdschap bepalen er de stemming. ,,We hebben een vreugdedans gemaakt, ja. Er is weer perspectief’’, meldt Jos van den Born, pr-man bij de stichting.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Salland