Na de ontdekking werd de kelder onder het gebouw in Raalte afgegraven.
Volledig scherm
Na de ontdekking werd de kelder onder het gebouw in Raalte afgegraven. © FOTO HISSINK / archief

Raalter mannen vrijgesproken van wiet kweken in uitgegraven tunnel onder kringloopwinkel

Een 56-jarige man en zijn 36-jarige schoonzoon uit Raalte zijn vandaag vrijgesproken van het kweken van hennep in een kelder onder de voormalige kringloopwinkel aan de Elzenlaan in Raalte. De schoonzoon werd wel tot een taakstraf van 120 uur veroordeeld voor het afgraven van grond waardoor er een wietplantage onder het gebouw kon worden aangelegd.

 1. Na 31 jaar komt er écht een einde aan dé kroeg waar iedere Wijhenaar wel eens een biertje dronk
  PREMIUM

  Na 31 jaar komt er écht een einde aan dé kroeg waar iedere Wijhenaar wel eens een biertje dronk

  Voor Willy Geerts (66) is het op deze zondag een emotionele dag. De dag waarop ze definitief voor het laatst een biertje tapt, wat friet in de frituur gooit, een praatje maakt met haar vaste gasten. Na 31 jaar sluit ze de Oranjerie, een begrip in Wijhe. Het café-restaurantgedeelte wordt getrokken bij kledingwinkel Bij Schulten, de snackbar blijft bestaan. Daar heeft ze een uitbater voor gevonden.
  Wijhe
 2. Scouts Marten en Sven uit Raalte beleven unieke dag op de Dam: ‘Dit maak je van je leven nooit meer mee’
  PREMIUM

  Scouts Marten en Sven uit Raalte beleven unieke dag op de Dam: ‘Dit maak je van je leven nooit meer mee’

  Ieder jaar vervullen scouts een prominente rol tijdens de Nationale Dodenherdenking. Dit jaar viel de eer te beurt aan scouts uit Overijssel, omdat dit stukje Oost-Nederland dit jaar de gastprovincie van de bevrijdingsviering is. Marten Ruiter en Sven de Jager uit Raalte waren twee van de 74 scouts die deze 4 mei hun steentje mochten bijdragen. ,,Deze kans krijg je maar één keer in je leven.’’
  Raalte