Egbert Den Daas stelt regelmatig vragen aan het college, maar wacht naar zijn zin te lang op de antwoorden.
Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Den Daas stelt regelmatig vragen aan het college, maar wacht naar zijn zin te lang op de antwoorden. © Gerard Vrakking

Raalter raadslid ergert zich aan trage antwoorden op simpele vragen. ‘Wie is er belangrijker, raad of pers?’

Waar journalisten doorgaans per ommegaande antwoorden krijgen van de gemeente Raalte, moeten raadsleden vaak weken wachten op een reactie. Ook als het om dezelfde vragen gaat. Raadslid Egbert den Daas van Lokaal Alternatief ergert zich hieraan. ,,Je zou haast je vragen via de pers stellen.”

 1. Voetbalveld verlaten en kroeg dicht, maar de derby tussen Luttenberg en Haarle wordt tóch uitgevochten
  PREMIUM

  Voetbal­veld verlaten en kroeg dicht, maar de derby tussen Luttenberg en Haarle wordt tóch uitgevoch­ten

  Normaal gesproken leven de inwoners van Luttenberg en Haarle weken toe naar de derby van SDOL tegen Haarle. Er wordt over niets anders gesproken dan de strijd tussen de dorpen. Dit jaar is alles anders, want de strijd op het veld kan niet worden uitgevochten door het coronavirus. Dus bedachten de twee dorpskroegen een manier om toch tot een winnaar te komen: een online derby.
 2. Varkensboer uit Raalte wil aan iedereen laten zien hoe zijn dieren leven: ‘Zo ontstaat er acceptatie en waardering’
  PREMIUM
  VIDEO

  Varkens­boer uit Raalte wil aan iedereen laten zien hoe zijn dieren leven: ‘Zo ontstaat er acceptatie en waardering’

  Varkensstallen zijn vaak grote dichte schuren. Niets te zien van het leven binnen, vanaf de buitenkant. Bij Stephan Rientjes is dat anders. Hij heeft op zijn erf in Raalte een ‘zichtstal’, waar iedereen naar binnen kan lopen om door het raam naar de roze bewoners te kijken. ,,Mensen weten steeds minder over de herkomst van eten. Daar wil ik als boer zelf iets aan doen.”
 3. Ondanks ‘verkiezingsfraude’ is het duidelijk: Wijhe krijgt sportief park
  PREMIUM

  Ondanks ‘verkie­zings­frau­de’ is het duidelijk: Wijhe krijgt sportief park

  Het was leuk bedoeld: Wijhe mocht de afgelopen weken online kiezen uit drie ontwerpen voor het nieuwe park Woeste Wijhe, aan de rand van het dorp. Door een update van de software kon er echter plotseling meer dan één keer gestemd worden, en dat werd dan ook gedaan. Het kostte de gemeente wat extra moeite om de frauduleuze stemmen eruit te filteren, maar het resultaat is duidelijk: Wijhe kiest voor een sportief park.
 1. Hebben de trekkers indruk gemaakt op de politiek in Olst-Wijhe? ‘Wij willen weten hoe het zit met armoede onder boeren’
  PREMIUM

  Hebben de trekkers indruk gemaakt op de politiek in Olst-Wij­he? ‘Wij willen weten hoe het zit met armoede onder boeren’

  Een parkeerplaats vol trekkers. Geen ongebruikelijk beeld anno 2020, maar deze keer was de boodschap aan de politiek in Olst-Wijhe gericht. De armoede op het platteland neemt toe, zei Caspar Boerkamp uit Middel namens de verontruste boeren. En daar doet de gemeente met een ozb-verhoging van 10 procent een schepje bovenop. De raad was onder de indruk van de actie, maar gaat niet zomaar overstag. ,,Wij willen inzicht in het huishoudboekje. Wie komen in de knel door de ozb-verhoging?’’, zegt Martijn Jumelet van PvdA.
 1. Wauw! Wolf rent op klaarlichte dag door de weilanden bij Apeldoorn
  Play

  Wauw! Wolf rent op klaarlich­te dag door de weilanden bij Apeldoorn

 2. Terreinwagen raast door voetgangersgebied Trier: twee doden
  Play

  Terreinwa­gen raast door voetgan­gers­ge­bied Trier: twee doden

Salland