Raaltese Dominique Sjerps schittert met No Label Chair op designbeurs Milaan

videoDe Raaltese Dominique Sjerps moet nog afstuderen aan vakschool Cibap in Zwolle, maar haar werk was al te zien op de Dutch Design Week en in het Rijksmuseum. Als klap op de vuurpijl schittert haar No Label Chair deze week op de Salone del Mobile in Milaan, de grootste beurs voor interieurontwerp ter wereld.

Het is zo’n beetje het hoogst denkbare podium, zeker voor een vierdejaars student. ,,Ik ben er nog steeds een beetje flabbergasted van”, zegt Sjerps vanuit Zwolle. Helaas reist ze haar ontwerp niet persoonlijk achterna. Twee andere studenten vertegenwoordigen het Cibap in de Italiaanse mode- en designstad. ,,Jammer, ik had daar natuurlijk graag willen staan.”

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

Salland