Paula Rampen ergert zich enorm aan mondkapjes die overal maar liggen. Op Facebook heeft ze een oproep geplaatst die al 200 keer gedeeld is.
Volledig scherm
PREMIUM
Paula Rampen ergert zich enorm aan mondkapjes die overal maar liggen. Op Facebook heeft ze een oproep geplaatst die al 200 keer gedeeld is. © Lenneke Lingmont

Raaltese voert actie tegen mondkapjesvervuiling; gemeente haakt aan

Hobbyfotograaf Paula Rampen was de vele vieze mondkapjes die ze tijdens haar wandeling tegenkwam zo zat dat ze ze fotografeerde en op Facebook plaatste. Dat leverde wereldwijd veel reacties op. De gemeente Raalte wil het probleem nu serieus aanpakken en heeft er een agendapunt van gemaakt. ,,Eindelijk doen ze er iets aan’’, zegt Rampen. 

 1. Burgemeester Olst-Wijhe over ‘oneerlijke situatie’ marktkraamhouders: ‘De markt is wat anders dan de winkel’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Olst-Wij­he over ‘oneerlijke situatie’ marktkraam­hou­ders: ‘De markt is wat anders dan de winkel’

  Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe vindt het wel degelijk een verschil of er schoenen in de winkel worden verkocht, of op de markt. Dit geeft hij aan in een reactie op vragen van Gemeentebelangen Olst-Wijhe. Die partij vindt dat ook non-food kramen op de markt weer open moeten kunnen. ,,Waar ruimte is moeten we die gebruiken, maar in alle realiteit is er nog weinig ruimte’’, schrijft Strien.
 2. Financiële wolken boven Olst-Wijhe worden almaar donkerder: nóg een miljoen bezuinigen
  PREMIUM

  Financiële wolken boven Olst-Wij­he worden almaar donkerder: nóg een miljoen bezuinigen

  Nog voordat de gemeente Olst-Wijhe aan een grootscheepse bezuinigingsronde is begonnen, moet er een miljoen extra ‘gevonden worden’ in de begroting voor de komende jaren. Door torenhoge uitgaven aan met name jeugdzorg zegt wethouder financiën Hans Olthof dat er niet 1,5 maar 2,5 miljoen minder moet worden uitgegeven vanaf 2023. ,,Waarom de kosten voor jeugdzorg zo oplopen, weten we eigenlijk niet.’’
 1. Reacties in Londen: 'Meghan had moeten blijven en vechten'
  Play

  Reacties in Londen: 'Meghan had moeten blijven en vechten'

 2. Harde klap: motorblok vliegt uit auto, bestuurder zwaargewond
  Play

  Harde klap: motorblok vliegt uit auto, bestuurder zwaarge­wond

Salland