Mogelijk wordt een groot deel van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug afgesloten
Volledig scherm
Mogelijk wordt een groot deel van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug afgesloten © Ruud Voest / Natuurmonumenten - Paul Cools / ravon.nl

Rechtszaak over mountainbikeroute Sallandse Heuvelrug uitgesteld: ‘Het is nu overbodig’

met pollHet voornemen van de provincie Overijssel om een groot deel van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug af te sluiten blijft voor onrust zorgen. Een voorgenomen rechtszaak is uitgesteld, maar een juridische strijd dreigt nog steeds. 

7 reacties

 • Jan Timmer Arends

  1 maand geleden
  Vreemde Situaties krijg je bij totaal afsluiten, Single track dicht maar fietspad 2 meter verderop gewoon open. Heb overigens in 30jaar tijd geen dode of levende hagedissen of Hazelwormen gezien.
 • Bert Vestergaard

  1 maand geleden
  Kunnen we die hazelwormen en hagedissen geen spoedcursus geven verantwoord oversteken.
 • Frederique Hijink

  1 maand geleden
  Beste j ruth: denk je dat je die watervlugge beestjes met vaak schutkleur ziet wanneer je snelle bochten neemt, op moet passen voor laaghangende takken enz? Ik heb zelf ook wel eens zo'n track gereden, dus weet waar ik het over heb. Als je ze al wel ziet is remmen ookgeen optie. Die natuurbeheerders komen regelmatig op die paden, en zullen echt niet gaan klagen als ze heel af toe een doodgereden exemplaar vinden. Het zijn er daarim vast meer, vooral omdat deze dieren graag op warm zand liggen.
 • J. Ruth

  1 maand geleden
  Alsof iedere mountainbiker tientallen diertjes doodrijdt op een tocht. Ik heb nog nóóit een beestje onder m'n wielen gehad. Maarreh, gaan ze dan ook de e-bikes en peddelecs verbieden? Want die maken meer mensenslachtoffers. Laten de bestuurders zich dáár maar druk om maken....
 • Sander van Schoonhoven

  1 maand geleden
  Kunnen er op de kritische stukken geen northshore-trajecten worden aangelegd waar de mountainbikers zomers op rijden (en waar de beestjes onderdoor kunnen)? Dan houden we in de winter de singletracks wel weer mooi vrij van begroeiing. Iedereen tevreden. En wanneer verschijnen er getallen over de totale reptielen populatie op de heuvelrug? Het aantal doodgereden dieren moet een gewogen getal zijn. Als het 50-voudige aan dieren sterft door predatie, gaan we dan ook eksters enzo verbieden?

Salland