Joke Mulder is coördinator van het filmhuis in Olst. Na ruim een jaar stilte, kan het filmhuis eindelijk weer opstarten. Maar of het ook uit kan, is nog maar de vraag, omdat de licenties bijna verdubbeld zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Joke Mulder is coördinator van het filmhuis in Olst. Na ruim een jaar stilte, kan het filmhuis eindelijk weer opstarten. Maar of het ook uit kan, is nog maar de vraag, omdat de licenties bijna verdubbeld zijn. © Ronald Hissink

Regionale filmhuizen zoals die in Raalte en Olst vrezen voortbestaan vanwege dubbele licentiekosten

Eindelijk weer een film vertonen. Na een jaar stilte kunnen de kleine filmhuizen zoals die van Olst en Raalte weer van start. Maar de toekomst van het kleine filmhuis is onzeker geworden vanwege de plotse verdubbeling van de licentiekosten. Filmservice, het bedrijf dat de licenties verhandelt, wil niet tornen aan de nieuwe tarieven.  

  1. Nog nooit werden zoveel kinderen lid van de scouting: ‘Mooi, maar het levert ook nieuwe problemen op’
    PREMIUM

    Nog nooit werden zoveel kinderen lid van de scouting: ‘Mooi, maar het levert ook nieuwe problemen op’

    De ledenaantallen van scoutingverenigingen schieten door het dak. Nog nooit wilden zoveel kinderen zich voegen bij de kabouters, bevers of welpen. Maar een volgend probleem dient zich aan: er is een groot tekort aan begeleiders, blijkt uit een rondvraag onder verenigingen. Bij een scoutingvereniging uit Lochem wordt zelfs het clubhuis te klein. ,,We barsten echt uit onze voegen.”

Salland