Volledig scherm
PREMIUM
Jan Doppen op het terrein van Rib & Blues, waar de voorbereidingen al i volle gang zijn. © Gerard Vrakking

Ribs & Blues in Raalte gooit het dit jaar over andere boeg

Het is weer bijna Pinksteren en dus staat Ribs & Blues op het programma. Al ruim twee decennia is het blues- en rootsfestival een begrip in Raalte, en ver daarbuiten. Maar deze editie is anders dan alle voorgaande

Ribs & Blues kent van oorsprong twee festivaldagen, op eerste en tweede Pinksterdag. Sinds een jaar of acht plakte de organisatie er de zaterdagavond aan vast. Dan geen blues en roots, maar meer mainstreammuziek en grote, gerenommeerde namen. Maar de gages die deze topbands (kunnen) vragen, blijven maar stijgen en zijn de organisatie inmiddels te gortig. Bands als ZZ Top, Lynyrd Skynyrd of Deep Purple vragen doodleuk twee ton voor een optreden van anderhalf uur. ,,In die wedloop gaan wij niet meer mee”, zegt Jan Doppen van het festival. ,,We zijn er klaar mee.” En dus gooit Ribs & Blues het dit jaar over een andere boeg.

  1. Marathonlopers uit Kenia kijken ogen uit in Salland: Met zóveel koeien ben je rijk?!
    video

    Marathonlo­pers uit Kenia kijken ogen uit in Salland: Met zóveel koeien ben je rijk?!

    In Kenia bestieren ze een boerderij met hooguit vijf koeien. De bedrijven die ze deze week in Nederland bezoeken herbergen meer dan honderd stuks melkvee. De tien Keniaanse atleten en hun aanhang, zaterdag liepen ze nog de Halve Marathon in Zwolle, kijken hun ogen uit. Op initiatief van het Platform Natuurlijke Veehouderij leren ze hoe het eraan toe gaat op een Nederlandse boerderij. ,,Ze hebben hier de beste koeien."

Salland