Volledig scherm
PREMIUM
Jan Doppen op het terrein van Rib & Blues, waar de voorbereidingen al i volle gang zijn. © Gerard Vrakking

Ribs & Blues in Raalte gooit het dit jaar over andere boeg

Het is weer bijna Pinksteren en dus staat Ribs & Blues op het programma. Al ruim twee decennia is het blues- en rootsfestival een begrip in Raalte, en ver daarbuiten. Maar deze editie is anders dan alle voorgaande

Ribs & Blues kent van oorsprong twee festivaldagen, op eerste en tweede Pinksterdag. Sinds een jaar of acht plakte de organisatie er de zaterdagavond aan vast. Dan geen blues en roots, maar meer mainstreammuziek en grote, gerenommeerde namen. Maar de gages die deze topbands (kunnen) vragen, blijven maar stijgen en zijn de organisatie inmiddels te gortig. Bands als ZZ Top, Lynyrd Skynyrd of Deep Purple vragen doodleuk twee ton voor een optreden van anderhalf uur. ,,In die wedloop gaan wij niet meer mee”, zegt Jan Doppen van het festival. ,,We zijn er klaar mee.” En dus gooit Ribs & Blues het dit jaar over een andere boeg.

  1. Verdachte van brandstichting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest
    PREMIUM
    Video

    Verdachte van brandstich­ting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest

    De voormalige bewoner van een uitgebrand huis aan de Reiger in Raalte blijft in elk geval nog tot 24 maart in voorarrest zitten op verdenking van brandstichting. Dat heeft de rechtbank besloten. Op die datum staat de inhoudelijke zitting gepland, hoewel het de vraag is of het er dan van zal komen: er moet nog een psychiater over de geestestoestand van de 43-jarige Laurens B. rapporteren.

Salland