Sallanders Maarten en Marco mountainbikelegendes na voltooien trilogie in Nieuw-Zeeland

VIDEODoor het tijdsverschil met Nieuw-Zeeland is het wellicht wat mensen ontgaan, maar Salland is sinds vrijdagnacht twee legendes rijker. Het mountainbikeduo Marco Zomer (48) uit Raalte en Maarten Rechterschot (28) uit Holten mag zich bij illuster gezelschap scharen. Ze reden de drie zwaarste mountainbikewedstrijden binnen één jaar, waardoor ze Legends of the Epic zijn.

Slechts tien mensen wereldwijd gingen de Sallanders voor. Ze staan nu op een wall of fame waar je op komt als je drie zware mountainbikewedstrijden binnen een jaar hebt verreden. Het gaat om de Cape Epic in Zuid-Afrika, de Swiss Epic in Zwitserland en de Pioneer in Nieuw-Zeeland. ,,Het is fantastisch. Onze partners zijn hier ook en zijn echte supporters. We hebben speciale shirts laten drukken en zijn later op de dag gehuldigd in een evenementencentrum”, vertelt Zomer. 

  1. Verdachte van brandstichting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest
    PREMIUM
    Video

    Verdachte van brandstich­ting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest

    De voormalige bewoner van een uitgebrand huis aan de Reiger in Raalte blijft in elk geval nog tot 24 maart in voorarrest zitten op verdenking van brandstichting. Dat heeft de rechtbank besloten. Op die datum staat de inhoudelijke zitting gepland, hoewel het de vraag is of het er dan van zal komen: er moet nog een psychiater over de geestestoestand van de 43-jarige Laurens B. rapporteren.

Salland