Volledig scherm
PREMIUM
De organisatie van Sallands Mooiste fietstocht, links John Verwaarst en rechts Willy Jansen. ,,Sallands Mooiste is echt een breed wielerevenement. We hebben tochten voor wielrenners en mountainbikers, maar er is ook een familietocht voor iedereen met een gewone fiets, e-bike of handbike.’’ © Gerard Vrakking

Sallands Mooiste: voor de fun fietsen als prof in en om Haarle

Een echte wedstrijd of een mooie toertocht. Een makkelijke route of een extreme variant. Sallands Mooiste, het brede fietsevenement in en om Haarle op zaterdag 6 en zondag 7 juli, laat dit jaar de fietsers zelf kiezen.

Zijn schuur staat vol met alle soorten en maten fietsen, er gaat geen dag voorbij dat hij niet op de pedalen staat én hij kent de omgeving op zijn duimpje. Geen wonder dat Willy ‘Routeman’ Jansen dit jaar wederom alle trajecten voor Sallands Mooiste heeft uitgezet: van het kortste mountainbikeparcours van 25 kilometer tot de 140 kilometer lange toertocht voor wielrenners.

  1. Kritisch burger Hans de Kort stelt dat Raalte komst van varkensbaron wél kan verbieden

    Kritisch burger Hans de Kort stelt dat Raalte komst van varkensba­ron wél kan verbieden

    Indien de gemeente Raalte de komst van varkensbaron Adriaan Straathof naar Mariënheem wil voorkomen, zijn daar volgens de kritische burger Hans de Kort wel degelijk middelen voor te vinden. Eenvoudigweg door het bestemmingsplan voor het buitengebied zo aan te passen dat er geen uitbreiding van veebedrijven meer mogelijk is. ,,Als daar nú geen aanleiding voor is, wanneer dan nog wel?”, stelt de gepensioneerd gemeenteambtenaar.

Salland